Bushokje-met-trein

Arcadis neemt duurzaam ingenieursbureau Over Morgen over

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis Nederland heeft zijn, in energietransitie, gezonde leefomgeving, duurzame mobiliteit en klimaatadaptatie gespecialiseerde, collega Over Morgen overgenomen. Dat maakten Arcadis en Over Morgen dinsdag bekend. Financiële details zijn daarbij niet prijsgegeven.

Arcadis is van oudsher de adviseur van spoorbeheerder ProRail en houdt zich bezig met diverse spoorprojecten. Zo was het bureau onder meer betrokken bij de aanleg van de HSL, de Hanzelijn, de Betuweroute en de bouw van station Rotterdam Centraal. Bij Arcadis werken wereldwijd ruim 20.000 mensen. Over Morgen bestaat sinds 2001 en telt ruim 80 medewerkers. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amersfoort op een steenworp afstand van elkaar.

Totaalaanbieder

Volgens Arcadis ontstaat met deze deze stap een organisatie die klanten bedient vanaf het eerste idee tot realisatie en duurzame instandhouding. “We lopen al een tijdje tegen het punt aan dat we meer slagkracht nodig hebben. We kunnen dit niet meer alleen, we willen waarmaken wat we bedenken’, zegt Erik Tissingh. Samen met Gerwin Hop richtte hij bijna twintig jaar geleden Over Morgen op.

“We hadden twee keuzes: of we groeien door andere partijen over te nemen of we sluiten ons aan bij iets groters wat er al is”, aldus Hop. “Na een brede verkenning en veel gesprekken zijn we voor dit laatste gegaan. Arcadis koestert onze naam en unieke positie op de markt. Zij zijn een gerenommeerde partij die veel dingen doet die wij ook doen, maar die vooral ook veel complementaire kennis en ervaring heeft. Het is bovendien een internationaal opererend bedrijf en dat is ook erg interessant voor ons.”

Strategie en innovatie

Waar Arcadis zegt sterk te zijn in realisatie, beheer, onderhoud en kost- en projectmanagement, blinkt Over Morgen juist uit in strategie, innovatie en zelfsturing. Arcadis zocht versterking op die kwaliteiten. “Samen met Over Morgen zijn we (nog) beter in staat om te reageren op de grote transitievragen in de markt en de maatschappij zoals de energietransitie en klimaatadaptatie”, zegt Arcadis-directeur Gert Kroon in een reactie.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Arcadis neemt duurzaam ingenieursbureau Over Morgen over”

Kom Mentor|22.01.20|21:03

Kortom, NS-Holding draait wederom een aan de weg timmerend bedrijf de nek om. Bedrijfslogica van NS-Holding: If you can’t beat them, buy them.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.