Visual station Spaarnwoude (bron: ProRail)

ProRail werkt op Haarlem Spaarnwoude aan toegankelijkheid

Visual station Spaarnwoude (bron: ProRail)

Met de bouw van drie liften en twee hellingbanen verbetert ProRail op Haarlem Spaarnwoude de toegankelijkheid van dit station. Maandag gaan de voorbereidingen hiervoor van start. Een treinreis zonder obstakels is een belangrijk speerpunt voor ProRail en het is de ambitie dat in 2022 minimaal 90 procent van de reizigers volledig zelfstandig van en naar toegankelijke stations kan reizen

Overigens wordt maandag nog niet gewerkt aan de liften en de hellingbanen. De werkzaamheden aan het stations worden namelijk ook aangegrepen om het station te schilderen. Pas een week later start de aannemer werkelijk met de werkzaamheden om het station toegankelijker te maken.

Zelfstandig reizen

Liften en hellingbanen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen met de trein. In de komende jaren zullen er dan ook stappen worden gezet om verder te garanderen dat in 2030 álle Nederlandse stations goed bereikbaar zijn voor mensen die minder mobiel zijn. Dat komt bovenop alle moeite die al is gedaan – eind 2018 heeft ProRail 344 van de 402 stations bereikbaar gemaakt met een hellingbaan of liften. Tot 2022 worden nog eens 13 stations voorzien van liften.

De werkzaamheden aan station Haarlem Spaarnwoude duren tot halverwege september. In het tweede weekend van september wordt een kabelgoot aangelegd, waardoor de rijksweg A200 tijdelijk volledig wordt afgesloten. In het weekend van 14 en 15 september wordt dag en nacht doorgewerkt en is geen treinverkeer mogelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.