Spoorwegovergang, Waddinxveen

International Level Crossing Awareness Day in Amersfoort

ProRail is op 6 juni gastheer van de International Level Crossing Awareness Day (ILCAD) in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd door de internationale spoororganisatie UIC. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de veiligheid op overwegen. Ook gaat de jaarlijkse UIC overwegencampagne live tijdens het congres.

Het thema van ILCAD 2019 is Professional Drivers, met de slogan ‘the most important stop of the day’. In Nederland veroorzaakt deze groep ongeveer een derde van de incidenten op overwegen. Ook in het buitenland gaat het vaak mis met vrachtwagens, bussen, tractors en speciale transporten.

Railevenement

Voor het railevenement zijn infrastructuurmanagers, wegbeheerders, academici en brancheorganisaties uitgenodigd. ProRail-directeur Pier Eringa verzorgt de opening. Daarna volgt een plenair deel met internationale sprekers die vanuit verschillende kanten de interactie van weggebruiker en treinverkeer bespreken.

Na de lunch zijn er workshops over onder andere campagnes, fysieke maatregelen en de juridische kant. Op het centrale plein is er de hele dag een informatiemarkt en er is de mogelijkheid om een technische uitleg te krijgen over de Nederlandse overwegen bij Railcenter.

Welkomstcocktail

De sprekers en een aantal vertegenwoordigers van de UIC en ProRail zijn op woensdag 5 juni uitgenodigd voor een welkomstcocktail in de Koninklijke Wachtkamer op Amsterdam Centraal Station. Op donderdagavond 6 juni is er een galadiner voor de buitenlandse gasten. Op vrijdag 7 juni is er voor de buitenlandse gasten een tour langs verschillende overwegen in de omgeving van Amersfoort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.