ERTMS Strukton in aanleg bij Zevenaar, foto: Tjitske Sluis

ProRail vraagt leveranciers te reageren op Programma van Eisen ERTMS

Infrabeheerder ProRail roept leveranciers van ERTMS Level 2 beveiligingssystemen op om te reageren op een nieuw Programma van Eisen (PvE). Deze consultatie is alleen bedoeld voor private aanbieders met aantoonbare kennis en ervaring met deze systemen. Reacties van publieke partijen, belangengroepen, consultants en particulieren worden geweerd.

Het nieuwe programma is opgesteld naar aanleiding van de vorige marktconsultatie ERTMS in 2017. Volgens ProRail zijn alle inzichten die deze marktconsultatie opleverden verwerkt in het nieuwe Programma van Eisen. Verder gaat deze consultatie vooral over de technische eisen die aan het systeem en de componenten gesteld worden en aan ondersteunende leveringen en diensten.

ProRail vraagt marktpartijen om feedback te geven op de begrijpelijkheid en de maakbaarheid van dit Programma van Eisen. En om suggesties voor verbetering.

Specifieke informatie

Maar ook om informatie en de visie van leveranciers op onderwerpen als de integratie met assentellers en implementatie van assenteller-resetfunctionaliteit, release management gedurende de levensduur van het systeem, test en integratie: leveren van een testopstelling en deelname aan integratie-activiteiten met andere partijen onder regie van ProRail, open engineering, invulling van de Systeem Specificatie Fase, het inrichten van een proefbaanvak en het online laden van configuraties bij infrawijzigingen.

De uitkomsten van de consultatie worden verwerkt in het aanbestedingsdossier dat moet leiden tot een overeenkomst met een leverancier voor het beveiligingssysteem voor de infrastructuur. Consultatie en aanbesteding van een systeem voor het rollend materiaal volgt in een later stadium.

7 juli definitief

Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot 5 april 2019 aanmelden voor de consultatie. Na een ronde schriftelijke reacties en individuele gesprekken volgt op 7 Juli 2019 definitief verslag dat wordt verstuurd aan de deelnemers aan de marktconsultatie. Bekijk hier het volledige document.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.