Spoorwegovergang bij Hilversum, foto: Stefan Verkerk/ProRail

SP wil haalbaarheidsonderzoek verdiept spoor in Hilversum

De Hilversumse fractie van de SP gaat een motie indienen om te pleiten voor een verdiept spoor bij Hilversum. De partij verwacht niet dat de overheid of ProRail het initiatief nemen om het spoor onder de grond te leggen en zal daarom de motie donderdag indienen tijdens een raadsvergadering.

In de motie roept de partij het college op om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar verdieping van het spoor. De aanleg van een verdiept spoor in Bussum en Hilversum wordt volgens de SP wel genoemd als aandachtspunt in het coalitieprogramma.

Toegankelijkheid

“Een verdiept spoor heft problemen bij de spoorwegovergangen op en verbetert de toegankelijkheid tussen oost- en west-Hilversum”, aldus de fractie op zijn website.

De SP hoopt met dit onderzoek meer duidelijkheid te krijgen over de haalbaarheid van verdieping. “want zonder die duidelijkheid komen we waarschijnlijk nooit tot een daadwerkelijke keuze voor of tegen verdieping”.

Lees ook:

ProRail gaat flitsen bij overwegen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SP wil haalbaarheidsonderzoek verdiept spoor in Hilversum | SpoorPro.nl
Spoorwegovergang bij Hilversum, foto: Stefan Verkerk/ProRail

SP wil haalbaarheidsonderzoek verdiept spoor in Hilversum

De Hilversumse fractie van de SP gaat een motie indienen om te pleiten voor een verdiept spoor bij Hilversum. De partij verwacht niet dat de overheid of ProRail het initiatief nemen om het spoor onder de grond te leggen en zal daarom de motie donderdag indienen tijdens een raadsvergadering.

In de motie roept de partij het college op om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar verdieping van het spoor. De aanleg van een verdiept spoor in Bussum en Hilversum wordt volgens de SP wel genoemd als aandachtspunt in het coalitieprogramma.

Toegankelijkheid

“Een verdiept spoor heft problemen bij de spoorwegovergangen op en verbetert de toegankelijkheid tussen oost- en west-Hilversum”, aldus de fractie op zijn website.

De SP hoopt met dit onderzoek meer duidelijkheid te krijgen over de haalbaarheid van verdieping. “want zonder die duidelijkheid komen we waarschijnlijk nooit tot een daadwerkelijke keuze voor of tegen verdieping”.

Lees ook:

ProRail gaat flitsen bij overwegen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.