Directeur Freek Bos van Rover

Freek Bos aangesteld als nieuwe directeur Rover

Freek Bos (31) is per 1 november benoemd tot nieuwe directeur van Reizigersvereniging Rover. Bos is sinds 2015 werkzaam op het landelijk kantoor van Rover. Eerst als beleidsmedewerker en lobbyist, en de laatste maanden als plaatsvervangend directeur. Voor zijn tijd bij Rover was Freek ook al actief in de OV-wereld, via het Locov waar hij namens de Landelijke Studentenvakbond zitting had en als lid van Rocov Gelderland.

Bos zegt in reactie op zijn benoeming dat hij zich inzetten voor meer eenheid in het openbaar vervoer. “De losse onderdelen van het openbaar vervoer zijn best goed geregeld, maar voor de reiziger moet het één geheel zijn. De reiziger wil gewoon van deur tot deur kunnen reizen, met trein, bus, fiets en auto, zonder op te lopen tegen een wirwar van verschillende kaartjes of gebrek aan fietsparkeerplekken.”

Andere rolverdeling

Met het aantreden van Bos stapt Rover over op een directiemodel, waarbij directeur, bestuur en medewerkers een andere rolverdeling krijgen. De nieuwe directeur zal hierbij geleidelijk steeds meer taken overnemen van de voorzitter, die meer naar de achtergrond verdwijnt.

Bos staat voor de uitdaging om de vereniging te verjongen en het ledenverlies te keren. “Een sterk Rover is belangrijk om te zorgen dat de reiziger gehoord blijft worden. Ik ga met plezier de uitdaging aan om Rover klaar te stomen voor de toekomst.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.