Een spoorbrug, foto: ProRail

ProRail deelt bekeuring uit aan ‘spoorbrugspringers’

ProRail surveilleert op dit moment extra op spoorbruggen, omdat dit met het warme weer populaire plekken zijn om in het water te springen. Spoorbruggen zijn volgens de spoorbeheerder gevaarlijke plekken en wie zich hier toch begeeft krijgt een boete van 140 euro uitgedeeld.

Mensen die van spoorbruggen springen krijgen dezelfde boete als spoorlopers. Spoorlopers zijn vaak wandelaars, mensen die hun hond uitlaten of vandalen langs het spoor.

Gevolgen voor treinverkeer

Machinisten kunnen schrikken van spoorlopers en daarom hard afremmen, wat gevolgen heeft voor het comfort van de reiziger. Als het bekend is dat iemand langs het spoor loopt, dan geeft de verkeersleiding de opdracht door om stapvoets verder te rijden om ongevallen te voorkomen. Alle andere treinen op het traject moeten daardoor ook langzamer rijden, met vertragingen als gevolg.

Soms raken spoorlopers gewond of vallen er zelfs doden. In juni vorig jaar kwamen er twee jongens bij Elst om het leven die op het spoor liepen en door een trein werden aangereden. Volgens ProRail wordt bijna dertig procent van alle vertragingen veroorzaakt door mensen die onbevoegd op en langs het spoor lopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail deelt bekeuring uit aan ‘spoorbrugspringers’ | SpoorPro.nl
Een spoorbrug, foto: ProRail

ProRail deelt bekeuring uit aan ‘spoorbrugspringers’

ProRail surveilleert op dit moment extra op spoorbruggen, omdat dit met het warme weer populaire plekken zijn om in het water te springen. Spoorbruggen zijn volgens de spoorbeheerder gevaarlijke plekken en wie zich hier toch begeeft krijgt een boete van 140 euro uitgedeeld.

Mensen die van spoorbruggen springen krijgen dezelfde boete als spoorlopers. Spoorlopers zijn vaak wandelaars, mensen die hun hond uitlaten of vandalen langs het spoor.

Gevolgen voor treinverkeer

Machinisten kunnen schrikken van spoorlopers en daarom hard afremmen, wat gevolgen heeft voor het comfort van de reiziger. Als het bekend is dat iemand langs het spoor loopt, dan geeft de verkeersleiding de opdracht door om stapvoets verder te rijden om ongevallen te voorkomen. Alle andere treinen op het traject moeten daardoor ook langzamer rijden, met vertragingen als gevolg.

Soms raken spoorlopers gewond of vallen er zelfs doden. In juni vorig jaar kwamen er twee jongens bij Elst om het leven die op het spoor liepen en door een trein werden aangereden. Volgens ProRail wordt bijna dertig procent van alle vertragingen veroorzaakt door mensen die onbevoegd op en langs het spoor lopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.