Gewonde zwaan HSL-Zuid

Gewonde zwaan houdt treinverkeer op HSL-Zuid op

Een gewonde zwaan heeft vrijdagochtend rond 8.30 uur voor vertraging gezorgd op de hogesnelheidslijn tussen Breda en Rotterdam. Het dier bevond zich op de HSL-brug langs het spoor, waardoor treinen langzamer moesten gaan rijden. Het beestje verplaatste zich echter al snel naar de rails, waardoor het treinverkeer vanuit beide richtingen stil kwam staan.

“Beste reiziger, we zullen langzamer moeten gaan rijden omdat er een zwaan langs het spoor zit”, vertelde een duidelijk geamuseerde conductrice door de oproep. Even later: “Wij staan nu stil, omdat de zwaan recht voor ons op het spoor zit.”

Dierenambulance

Twee machinisten, waarvan de treinen waren komen te staan, konden uiteindelijk het dier samen vangen. “De zwaan is in veiligheid gebracht en zit nu voorin bij de machinist en zal door de dierenambulance in Rotterdam worden opgevangen”, aldus de conductrice. De reizigers in de richting van Amsterdam konden op Rotterdam Centraal overstappen op een andere trein.

Zwaan in cabine trein van NS
Zwaan in cabine trein van NS

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.