Winnaar wedstrijd treinreizen

Winnaar kampioenschap treinreizen legt 1593 kilometer af

Bob Landman is de winnaar van de Kilometer Kampioenwedstrijd per trein. Hij heeft in 24 uur maar liefst 1593 kilometer afgelegd. Menno de Vries grijpt met één kilometer minder net naast de hoofdprijs. In totaal hebben 67 deelnemers bewijsmateriaal ingestuurd. Samen claimen ze ze 88.118 kilometer te hebben gereisd.

Zaterdag was er geen enkele storing op het Nederlandse spoor, dat is net als een filevrije dag op de weg vrij zeldzaam. Wel waren er enkele vertragingen en misten sommige treinreizigers hun aansluiting gemist.

Wedstrijd

Zo had Matthias Huijgen gepland om maar liefst 1635 kilometer af te leggen. Maar direct zijn eerste aansluiting ging direct verloren. Hij is nu derde geworden. De wedstrijd werd georganiseerd door de website Treinreiziger.nl, dat zijn tienjarig bestaan met de wedstrijd vierde. Twee deelnemers konden hun ogen aan het einde van de wedstrijd niet meer open houden. Daardoor reisde Tim van Rij (16) zijn eindbestemming voorbij en miste Martijn Müller zijn trein naar het laatste traject.

Landman won dankzij een hele silmme planning. Van de 24 uur gingen er in totaal zo’n 3,5 uur verloren door het overstappen. De winnaar koos als hoofdprijs een InterRailkaart, waarmee hij samen met zijn vriendin en dochter van twee jaar met de trein door Europa wil gaan reizen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.