Ongeluk, werkzaamheden, station, Tilburg

Lage punctualiteit en uitval treinen door storm en ongeluk

Het Nederlandse treinverkeer had vorige week de slechtste week van het jaar met een gemiddelde punctualiteit van 83,7 procent en een uitval van 2 procent. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. De tegenvallende cijfers werden veroorzaakt door een herfststorm die schade aanrichtte en door een ongeluk tijdens werkzaamheden aan het treinstation in Tilburg.

Het treinverkeer werd vorige week dinsdag gehinderd door de eerste herfststorm. Harde wind, blikseminslagen en omgewaaide bomen zorgden voor flinke vertragingen. De spooraannemers gingen volop aan de slag om alles te herstellen, maar konden niet voorkomen dat het treinverkeer ook woensdag nog last had van de naweeën van de storm.

Ongeluk

Vrijdag en zaterdag waren het vooral de uitgelopen werkzaamheden bij Tilburg die de punctualiteit aantastten. In zes dagen tijd moesten er drie ondergangen tegelijk in het spoor worden geplaatst. Op zaterdag 18 oktober was er een tegenslag toen er bij de aanleg van een van de tunnels een deel van een perron instortte en een bouwvakker zwaargewond raakte. De plaats van het ongeval is toen afgesloten voor nader onderzoek. Dat heeft gevolgen gehad voor de planning van de bouw van de reizigerspassage.

ProRail berekent voor elke dag van het jaar de punctualiteitsscore. Dat cijfer publiceert de spoorbeheerder de volgende dag op zijn website.

Lees ook:

Treinverkeer van en naar Tilburg weer opgestart

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.