Ongeluk, werkzaamheden, station, Tilburg

Grote betonnen plaat valt op bouwvakker bij station Tilburg

Op treinstation Tilburg is zaterdag een oud en ongebruikt postperron ingestort tijdens de aanleg van een tunnel. Daarbij is een medewerker van bouwbedrijf Loomans Groep ernstig gewond geraakt. Hij maakt het naar omstandigheden goed. De medewerker brak zijn enkel en liep meerdere botbreuken in zijn gezicht op bij het ongeluk.

Onder het voormalig postperron bij de Willem II-passage onder het spoor komt een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Om van de onderdoorgang een vide te maken waren medewerkers van de aannemer bezig om een gat te maken in het voormalige postperron. Hierbij ging iets mis, waardoor een perronplaat van ongeveer twintig meter naar beneden is gekomen.

Werkzaamheden

Ten tijde van het ongeluk lag het treinverkeer van en naar Tilburg stil. Er vinden tot en met donderdag werkzaamheden plaats bij het station, waarbij er drie onderdoorgangen onder het spoor door worden geschoven. De grootste weegt maar liefst 6,6 miljoen kilo en betreft de nieuwe reizigerspassage, een project van de gemeente Tilburg, ProRail en NS. Deze nieuwe onderdoorgang geeft de reiziger meer ruimte en vormt een belangrijke verbinding naar de noordzijde van het station.

Voor fietsers en voetgangers wordt een tweede passage gebouwd onder het spoor door bij het voormalig postperron. Vanwege de werkzaamheden is er tot en met donderdag geen treinverkeer mogelijk, maar rijden er bussen vanuit alle richtingen van en naar Tilburg.

Onderzoek

De Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van dit ongeluk. ProRail wacht dit onderzoek af en wil de resultaten gebruiken om te leren van dit voorval en herhaling in de toekomst te voorkomen.

UPDATE

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.