Strukton Rail, spooraannemer

Strukton Rail neemt Siebens Spoorbouw over

Strukton Rail neemt zijn Belgische branchegenoot Siebens Spoorbouw over. Met de overname wil het spoorbedrijf haar marktpositie bij de zuiderburen verder versterken. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Strukton Rail voert in België verschillende raildisciplines uit zoals spoorbouw, signalisatie, kabel en bovenleidingwerken. Strukton Rail werkt in België voornamelijk voor verschillende overheidsbedrijven zoals Infrabel, De Lijn, MIVB, TEC. Strukton Rail is actief in heel Europa.

Siebens Spoorbouw

Siebens Spoorbouw werd opgericht in 1987 en is een echt familiebedrijf. Activiteiten van Siebens zijn onder andere het vernieuwen en aanleggen van trein- en tramsporen. Ook verzorgt Siebens de aanleg van kraanbaan- en rolbrugsporen, voornamelijk bij industriële klanten en in de haven van Antwerpen.

Het bedrijf voert niet alleen aan nieuwbouw van railsystemen uit, maar verzorgt ook het (preventief) onderhoud van de geleverde systemen. Bij Siebens zijn 19 medewerkers werkzaam. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer 3,6 miljoen euro.

Overname

Patrick Vanhie, directeur Strukton Rail NV in België: “Deze overname komt beide ondernemingen ten goede. De overname van Siebens Spoorbouw met zijn activiteiten is een perfecte aanwinst voor het realiseren van onze doelstellingen.”

Siebens Spoorbouw blijft onder zijn eigen naam functioneren en heeft met de steun en kennis van Strukton Rail de mogelijkheid om zijn activiteiten verder uit te bouwen. De overname zelf heeft volgens Strukton Rail geen directe gevolgen voor het personeel.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.