Gelijkstroom verdeelinrichtingen, Siemens

Siemens levert gelijkstroom verdeelinrichtingen aan ProRail

De divisie Smart Grid van Siemens Nederland heeft een raamcontract afgesloten met ProRail voor de levering van gelijkstroom verdeelinrichtingen voor het Nederlandse spoorwegennetwerk. Het contract houdt in dat Siemens voor een periode van zeven jaar alle leveringen en voor 37 jaar ondersteuning van het onderhoud voor zijn rekening neemt, bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Siemens wil de waarde van het contract niet bekendmaken.

Een gelijkstroom verdeelinrichting zorgt ervoor dat treinen via de bovenleiding van stroom worden voorzien. Daarnaast beveiligt het, elektrotechnisch gezien, ook het baanvak door bij een storing of een calamiteit de stroom en spanning snel af te schakelen.

Contract

Erik van der Heijden, hoofd van de divisie Smart Grid van Siemens: “Wij zijn bijzonder blij met dit langdurige contract met ProRail. Siemens is al lange tijd een belangrijke partner voor ProRail in meerdere segmenten zoals de electrificering, signalering en beveiliging van het spoor. We zijn verheugd dat we met deze overeenkomst onze samenwerking verder uitbouwen.”

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.