Timelapse, spoorvernieuwing Heerlen

Timelapse van grote spoorvernieuwing in Heerlen

VIDEO – In Heerlen zijn dit najaar 6 kilometer spoor en 35 wissels vernieuwd. Tegelijkertijd werd bij station Heerlen Maankwartier een nieuwe betonnen plaat boven het spoor geplaatst waar winkels, kantoren en het nieuwe station op worden gebouwd. Een webcam legde deze vernieuwingsoperatie vast. Van de versnelde beelden is een filmpje gemaakt, ook wel ‘timelapse’ genoemd.

Bouwmanager Stefan Sanders van ProRail: “Het bijzondere van deze tiendaagse vernieuwing was het kunstwerk en de tunnel met een minimale dekking van -40cm. Bij de aanleg hiervan is gekozen om kunststofdwarsliggers toe te passen.” Spooraannemer VolkerRail installeerde bij de spoorvernieuwing een nieuw wisselverwarmingsconcept.

Bekijk hier de video:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.