Jan Mengelers, voorzitter Raad van Bestuur TNO, Marion Gout, directeur ProRail

ProRail en TNO werken aan nieuwe spoortechnologieën

ProRail en TNO gaan kennis uitwisselen om het Nederlandse spoor verder te innoveren. De organisaties tekenden daarvoor maandag een samenwerkingsovereenkomst. De spoorbeheerder en de onderzoeksorganisatie werken samen aan nieuwe technologieën om  koperdiefstal te voorkomen, gaan de tunnelveiligheid verder vergroten en kijken naar efficiënter onderhoud van het spoor. Daarnaast wordt er gekeken naar verkeersmanagement op de weg voor veiligheid op overwegen.

De kennis van TNO over nieuwe technologieën en technologie uit andere sectoren wordt gecombineerd met de specifieke kennis van ProRail over de spoorweginfrastructuur.

Gedragswetenschappers

De samenwerking richt zich op innovaties in de ‘harde’ techniek, maar TNO zal ook  gedragswetenschappers inzetten voor innovaties op het Nederlandse spoor. Deskundigen uit beiden organisaties stellen programma’s op om te onderzoeken hoe innovaties op het spoor kunnen worden ontwikkeld en toegepast.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.