DB Schenker opent nieuw logistiek centrum nabij Parijs

Spoorgoederenvervoerder DB Schenker heeft een logistiek centrum geopend in de buurt van Parijs. Daarmee moet de Franse hoofdstad beter aansluiten op het Europese en Duitse netwerk van het bedrijf.

Het is de bedoeling dat van daaruit twee keer per week een trein zal rijden naar station Survilliers-Fosses in Blanc Mesnil, dat ongeveer dertig kilometer ten noorden van Parijs ligt. DB Schenker biedt vanuit de nieuwe locatie goederendienstverlening voor zijn klanten in de staalindustrie.

DB Schenker verwacht vanaf het Parijse logistieke centrum voor het eind van het jaar tot wel 100.000 ton aan vracht te vervoeren, zo schrijft IFW. Het Duitse spoorbedrijf is al bezig het aantal treinen te vergroten dat elke week vanuit het nieuwe centrum zal vertrekken.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.