Trein door landelijk gebied

’90 procent van de MIRT-gelden gaat naar Groot-Amsterdam’

Er gaat te weinig geld naar 'het platteland', volgens veel Kamerleden.PvL/Flickr

In het commissiedebat ‘Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT)’ ging het gisteren vooral over de 17 projecten die minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft opgeschort. Daaronder vallen geen spoorprojecten, maar projecten op het gebied van grond-, weg en waterbouw (GWW) ‘in de regio’. Daar waar toch al weinig geld naar toe gaat. En dat geldt dan weer wel voor de spoorsector. “90 procent van de MIRT-gelden gaat naar groot-Amsterdam. De regio moet het doen met kruimels”, zei CDA’er Harmen Krul. Reden genoeg voor Caroline van der Plas om te verzuchten dat het tijd is voor een ‘ministerie voor het platteland’. “En daar lever ik dan wel de minister voor”, schamperde ze erachteraan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

’90 procent van de MIRT-gelden gaat naar Groot-Amsterdam’ | SpoorPro.nl
Trein door landelijk gebied

’90 procent van de MIRT-gelden gaat naar Groot-Amsterdam’

Er gaat te weinig geld naar 'het platteland', volgens veel Kamerleden. PvL/Flickr

In het commissiedebat ‘Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT)’ ging het gisteren vooral over de 17 projecten die minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft opgeschort. Daaronder vallen geen spoorprojecten, maar projecten op het gebied van grond-, weg en waterbouw (GWW) ‘in de regio’. Daar waar toch al weinig geld naar toe gaat. En dat geldt dan weer wel voor de spoorsector. “90 procent van de MIRT-gelden gaat naar groot-Amsterdam. De regio moet het doen met kruimels”, zei CDA’er Harmen Krul. Reden genoeg voor Caroline van der Plas om te verzuchten dat het tijd is voor een ‘ministerie voor het platteland’. “En daar lever ik dan wel de minister voor”, schamperde ze erachteraan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.