Heijnen in Coevorden

Vivianne Heijnen: ‘Samen bovenop Nedersaksenlijn blijven zitten’

Een groot aantal bestuurders uit de NederSaksenLijn Regio kwam naar Coevorden voor een ontmoeting met demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Stichting Nedersaksenlijn

Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan naar eigen zeggen niet veel meer betekenen voor de realisatie van de Nedersaksenlijn, maar ze gaf de regio maandagmiddag wel een welgemeend advies: “Blijf er als regio gezamenlijk bovenop zitten, zodat die lijn er komt.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

3 reacties op “Vivianne Heijnen: ‘Samen bovenop Nedersaksenlijn blijven zitten’”

Ron Swart|19.03.24|23:36

De reactivering voor het reizigersverkeer van de STAR-museumlijn Veendam – Stadskanaal zou in 2026 gereed zijn, maar heeft blijkbaar geen prioriteit meer en ook over het eventuele doortrekken als Nedersaksenlijn naar Emmen is het oorverdovend stil.

Marc Busio|20.03.24|10:53

Er is de komende decennia zoveel geld en mankracht nodig om het bestaande net in conditie te houden, dat de aanleg van nieuwe spoorlijnen, zeker als die bij voorbaat verliesgevend zijn, niet aan de orde is. Het is dan ook verwerpelijk dat dit soort verwachtingen in de regio door landelijke politici in stand worden gehouden.

Illya Vaes|20.03.24|18:06

Ben toch benieuwd of het ministerie net zo “niet veel meer [kan] betekenen voor de realisatie van” asfaltprojecten. Ik vermoed dat men op dat vlak veel meer de grenzen van het acceptabele (qua demissionair zijn, financieel, fatsoen) zal (blijven) opzoeken. Ik geef toe, dat is een vooroordeel van mij – maar die kunnen wel degelijk op een track record gebaseerd zijn…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vivianne Heijnen: ‘Samen bovenop Nedersaksenlijn blijven zitten’ | SpoorPro.nl
Heijnen in Coevorden

Vivianne Heijnen: ‘Samen bovenop Nedersaksenlijn blijven zitten’

Een groot aantal bestuurders uit de NederSaksenLijn Regio kwam naar Coevorden voor een ontmoeting met demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Stichting Nedersaksenlijn

Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan naar eigen zeggen niet veel meer betekenen voor de realisatie van de Nedersaksenlijn, maar ze gaf de regio maandagmiddag wel een welgemeend advies: “Blijf er als regio gezamenlijk bovenop zitten, zodat die lijn er komt.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

3 reacties op “Vivianne Heijnen: ‘Samen bovenop Nedersaksenlijn blijven zitten’”

Ron Swart|19.03.24|23:36

De reactivering voor het reizigersverkeer van de STAR-museumlijn Veendam – Stadskanaal zou in 2026 gereed zijn, maar heeft blijkbaar geen prioriteit meer en ook over het eventuele doortrekken als Nedersaksenlijn naar Emmen is het oorverdovend stil.

Marc Busio|20.03.24|10:53

Er is de komende decennia zoveel geld en mankracht nodig om het bestaande net in conditie te houden, dat de aanleg van nieuwe spoorlijnen, zeker als die bij voorbaat verliesgevend zijn, niet aan de orde is. Het is dan ook verwerpelijk dat dit soort verwachtingen in de regio door landelijke politici in stand worden gehouden.

Illya Vaes|20.03.24|18:06

Ben toch benieuwd of het ministerie net zo “niet veel meer [kan] betekenen voor de realisatie van” asfaltprojecten. Ik vermoed dat men op dat vlak veel meer de grenzen van het acceptabele (qua demissionair zijn, financieel, fatsoen) zal (blijven) opzoeken. Ik geef toe, dat is een vooroordeel van mij – maar die kunnen wel degelijk op een track record gebaseerd zijn…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.