BAM infra Rail

Aannemer BAM noteert 66 miljoen euro winst in derde kwartaal

Bouwbedrijf Koninklijke BAM Groep rapporteert in het derde kwartaal een brutowinst van 66 miljoen euro, een toename van 73 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat over de eerste negen maanden komt uit op 223 miljoen euro. De resultaten van de infra-activiteiten blijven achter bij de rest van de groep. 

De winststijging is vooral te danken aan de divisie Bouw en Vastgoed in Nederland en een, volgens BAM zelf, “tevredenstellende bijdrage van de meeste overige activiteiten.” De prestatie van de divisie Grote Projecten van de Nederlandse infra-activiteiten bleef opnieuw achter. Exacte cijfers van de Infra-tak en BAM Infra Rail zijn niet bekend gemaakt.

Risicovermindering infra-activiteiten

Volgens algemeen directeur Ruud Joosten houdt verdere risicovermindering van de divisie Grote Projecten van de Nederlandse infra-activiteiten hoge prioriteit. “In het derde kwartaal hebben we de desinvestering van BAM Deutschland aangekondigd en we maken voortgang bij de desinvestering van andere activiteiten.”

Kerncijfers (x € miljoen, tenzij anders aangegeven)
Kerncijfers Q3 BAM

De omzet van BAM in de periode januari tot en met september dit jaar bedroegen bijna 5,4 miljard euro. Dat was over dezelfde periode een jaar eerder 4,8 miljard euro. Daarbij wist de bouwer overduidelijk een betere winstmarge te realiseren. Die ging van 0,8 procent naar dik 4 procent. Voor het hele jaar moet de winstmarge op 3,5 procent uitkomen. Daar blijft BAM aan vasthouden.

Zeesluis IJmuiden

Bij de projecten waar BAM in het verleden geld op verloor, kan mogelijk nog wat geld worden verhaald op de opdrachtgevers. Zo is voor de aanleg van de zeesluis in IJmuiden een zogeheten commissie van wijzen aan het kijken of Rijkswaterstaat ook deels verantwoordelijk is voor de opgelopen kosten. De kostenoverschrijding voor dat project was 112 miljoen euro.

Daarnaast maakt de bouwer werk van het verkopen van activiteiten in markten waar BAM minder op inzet. Volgens Joosten is de orderportefeuille solide en is er een gezond aanbod van projecten waar de bouwer op kan inschrijven. BAM heeft nu nog voor zo’n 13,5 miljard euro aan werk liggen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aannemer BAM noteert 66 miljoen euro winst in derde kwartaal | SpoorPro.nl
BAM infra Rail

Aannemer BAM noteert 66 miljoen euro winst in derde kwartaal

Bouwbedrijf Koninklijke BAM Groep rapporteert in het derde kwartaal een brutowinst van 66 miljoen euro, een toename van 73 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat over de eerste negen maanden komt uit op 223 miljoen euro. De resultaten van de infra-activiteiten blijven achter bij de rest van de groep. 

De winststijging is vooral te danken aan de divisie Bouw en Vastgoed in Nederland en een, volgens BAM zelf, “tevredenstellende bijdrage van de meeste overige activiteiten.” De prestatie van de divisie Grote Projecten van de Nederlandse infra-activiteiten bleef opnieuw achter. Exacte cijfers van de Infra-tak en BAM Infra Rail zijn niet bekend gemaakt.

Risicovermindering infra-activiteiten

Volgens algemeen directeur Ruud Joosten houdt verdere risicovermindering van de divisie Grote Projecten van de Nederlandse infra-activiteiten hoge prioriteit. “In het derde kwartaal hebben we de desinvestering van BAM Deutschland aangekondigd en we maken voortgang bij de desinvestering van andere activiteiten.”

Kerncijfers (x € miljoen, tenzij anders aangegeven)
Kerncijfers Q3 BAM

De omzet van BAM in de periode januari tot en met september dit jaar bedroegen bijna 5,4 miljard euro. Dat was over dezelfde periode een jaar eerder 4,8 miljard euro. Daarbij wist de bouwer overduidelijk een betere winstmarge te realiseren. Die ging van 0,8 procent naar dik 4 procent. Voor het hele jaar moet de winstmarge op 3,5 procent uitkomen. Daar blijft BAM aan vasthouden.

Zeesluis IJmuiden

Bij de projecten waar BAM in het verleden geld op verloor, kan mogelijk nog wat geld worden verhaald op de opdrachtgevers. Zo is voor de aanleg van de zeesluis in IJmuiden een zogeheten commissie van wijzen aan het kijken of Rijkswaterstaat ook deels verantwoordelijk is voor de opgelopen kosten. De kostenoverschrijding voor dat project was 112 miljoen euro.

Daarnaast maakt de bouwer werk van het verkopen van activiteiten in markten waar BAM minder op inzet. Volgens Joosten is de orderportefeuille solide en is er een gezond aanbod van projecten waar de bouwer op kan inschrijven. BAM heeft nu nog voor zo’n 13,5 miljard euro aan werk liggen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.