Joan Blaas en John Voppen

Digitale editie RailTech Europe trekt ruim achtduizend bezoekers

Met meer dan 8.000 unieke bezoekers uit ruim 90 verschillende landen is RailTech Europe 2021 een groot succes. Drie dagen lang konden deelnemers van deze digitale railvakbeurs ruim honderd presentaties volgen verspreid over drie verschillende podia.

De drie hoofdonderwerpen van RailTech Europe 2021 waren het Europees Jaar van het Spoor, Digitaal Spoor en Slimme Infrastructuur. Binnen deze onderwerpen kwamen actuele thema’s aan bod zoals de Green Deal, internationaal treinverkeer, ERTMS, ATO, Kunstmatige Intelligentie, BIM en preventief spooronderhoud. Deelnemers hadden de mogelijkheid om voorafgaand en tijdens het evenement met elkaar in contact te komen en afspraken te plannen.

Tijdens de drie congresdagen kwamen vooraanstaande sprekers voorbij onder wie staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail-topman John Voppen, president-directeur Marjan Rintel van NS, ERTMS-coördinator Matthias Ruete van de Europese Commissie, de Europese coördinator van de North Sea-Baltic Corridor Catherine Trautmann, Diederik Samsom, professor Diego Galar van de Technische Universiteit Lulea en directeur Europa Simon Fletcher van de UIC.

Transformatie naar volledig digitaal

“Toen de coronapandemie vorig jaar uitbrak, dacht ik dat het een ramp zou worden voor ons bedrijf”, zegt directeur Joan Blaas van RailTech Europe-organisator ProMedia Group. “Maar een paar maanden later openden we een studio in ons kantoor in Rotterdam en een jaar later een tweede, grotere studio. We besloten om RailTech Europe 2021 volledig digitaal te maken.”

“We hebben snel onze strategie en plannen gewijzigd en hard gewerkt om veel ervaring op te doen met digitale evenementen en nieuwsuitzendingen. Onze journalisten zijn klaargestoomd om uitzendingen te presenteren. We hebben van de digitale editie van RailTech Europe een groot succes gemaakt, waar ik erg trots op ben. Ik wil iedereen bedanken die er aan heeft bijgedragen om tot dit prachtig resultaat te komen.”

Fysieke editie

Volgend jaar maart organiseert ProMedia Group een fysieke editie van RailTech Europe in Jaarbeurs Utrecht. “In de editie van 2022 gaan we verder in op de vervolgstappen die volgen uit de afspraken die voor het Europese Jaar van het Spoor 2021 zijn gemaakt tussen de lidstaten en de Europese Commissie, de plannen voor verdrievoudiging van het hogesnelheidstreinverkeer en verdubbeling van het spoorgoederenvervoer tegen 2050, de Europese proefprojecten die van start gaan en vele andere interessante onderwerpen. Ik nodig iedereen uit om alvast ideeën in te sturen voor interessante onderwerpen die we aan bod kunnen laten komen”, zegt Marieke van Gompel, algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Ook vrijdag is het nog mogelijk om het netwerkplatform van RailTech Europe te gebruiken om in contact te komen met andere spoorprofessionals, vergaderingen in te plannen en alle presentaties en video’s terug te kijken. De replays van alle presentaties worden ook per e-mail met de deelnemers gedeeld. Zorg ervoor dat je je nog gratis registreert met de volgende code om toegang te krijgen tot alle bijdrages: RailTechEurope2021.

Lees meer over RailTech Europe:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Digitale editie RailTech Europe trekt ruim achtduizend bezoekers | SpoorPro.nl
Joan Blaas en John Voppen

Digitale editie RailTech Europe trekt ruim achtduizend bezoekers

Met meer dan 8.000 unieke bezoekers uit ruim 90 verschillende landen is RailTech Europe 2021 een groot succes. Drie dagen lang konden deelnemers van deze digitale railvakbeurs ruim honderd presentaties volgen verspreid over drie verschillende podia.

De drie hoofdonderwerpen van RailTech Europe 2021 waren het Europees Jaar van het Spoor, Digitaal Spoor en Slimme Infrastructuur. Binnen deze onderwerpen kwamen actuele thema’s aan bod zoals de Green Deal, internationaal treinverkeer, ERTMS, ATO, Kunstmatige Intelligentie, BIM en preventief spooronderhoud. Deelnemers hadden de mogelijkheid om voorafgaand en tijdens het evenement met elkaar in contact te komen en afspraken te plannen.

Tijdens de drie congresdagen kwamen vooraanstaande sprekers voorbij onder wie staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail-topman John Voppen, president-directeur Marjan Rintel van NS, ERTMS-coördinator Matthias Ruete van de Europese Commissie, de Europese coördinator van de North Sea-Baltic Corridor Catherine Trautmann, Diederik Samsom, professor Diego Galar van de Technische Universiteit Lulea en directeur Europa Simon Fletcher van de UIC.

Transformatie naar volledig digitaal

“Toen de coronapandemie vorig jaar uitbrak, dacht ik dat het een ramp zou worden voor ons bedrijf”, zegt directeur Joan Blaas van RailTech Europe-organisator ProMedia Group. “Maar een paar maanden later openden we een studio in ons kantoor in Rotterdam en een jaar later een tweede, grotere studio. We besloten om RailTech Europe 2021 volledig digitaal te maken.”

“We hebben snel onze strategie en plannen gewijzigd en hard gewerkt om veel ervaring op te doen met digitale evenementen en nieuwsuitzendingen. Onze journalisten zijn klaargestoomd om uitzendingen te presenteren. We hebben van de digitale editie van RailTech Europe een groot succes gemaakt, waar ik erg trots op ben. Ik wil iedereen bedanken die er aan heeft bijgedragen om tot dit prachtig resultaat te komen.”

Fysieke editie

Volgend jaar maart organiseert ProMedia Group een fysieke editie van RailTech Europe in Jaarbeurs Utrecht. “In de editie van 2022 gaan we verder in op de vervolgstappen die volgen uit de afspraken die voor het Europese Jaar van het Spoor 2021 zijn gemaakt tussen de lidstaten en de Europese Commissie, de plannen voor verdrievoudiging van het hogesnelheidstreinverkeer en verdubbeling van het spoorgoederenvervoer tegen 2050, de Europese proefprojecten die van start gaan en vele andere interessante onderwerpen. Ik nodig iedereen uit om alvast ideeën in te sturen voor interessante onderwerpen die we aan bod kunnen laten komen”, zegt Marieke van Gompel, algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Ook vrijdag is het nog mogelijk om het netwerkplatform van RailTech Europe te gebruiken om in contact te komen met andere spoorprofessionals, vergaderingen in te plannen en alle presentaties en video’s terug te kijken. De replays van alle presentaties worden ook per e-mail met de deelnemers gedeeld. Zorg ervoor dat je je nog gratis registreert met de volgende code om toegang te krijgen tot alle bijdrages: RailTechEurope2021.

Lees meer over RailTech Europe:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.