Kantoor Inktpot ProRail Utrecht, foto: ProRail

ProRail licht nieuw masterplan toe in bijeenkomst

Spoorbeheerder ProRail maakte afgelopen jaar bekend alle toekomstige werkzaamheden aan het spoor, buiten het dagelijks onderhoud en storingen, te bundelen in een meerjarig masterplan. Om de markt inzicht te geven in deze manier van werken en er achter te komen of er een rol voor hen is weggelegd in toekomstige projecten, organiseert ProRail op 4 maart een bijeenkomst.

In het masterplanproces van ProRail worden alle werkzaamheden binnen functiehandhaving, functiewijziging en omgevingswerken aan het spoor meerjarig (2 tot 7 jaar vooruit) integraal en in samenhang gepland. Het resultaat is een meerjarig portfolio van geplande werkzaamheden aan het spoor. Tijdens een bijeenkomst van Railforum gaf ProRail al een toelichting op de nieuwe TWAS-strategie (Toekomstgericht Werken Aan het Spoor).

Marktvolumes

De bijeenkomst in maart is ingericht als marktconsultatie en heeft als doel om marktpartijen inzicht te geven in het Masterplan 2022 met een doorkijk tot 2027. ProRail geeft onder meer een vooruitblik op de marktvolumes en de projectportfolio voor de komende jaren en legt uit het werk wordt geclusterd tot projecten. In een aantal interactieve verdiepingssessies wil ProRail inzoomen op de keuzes, belangen en afwegingen die meegenomen zijn of moeten worden bij het samenstellen van het Masterplan.

Verder gaat de spoorbeheerder in op de vragen wat belangrijk is voor een betere samenwerking in het masterplanproces en welke rol marktpartijen daarin willen hebben. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 maart 2020 van 14.00 uur te 17.00 uur in de Mauritskazerne in Ede en staat open voor alle partijen in markt. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt dat na afloop met alle deelnemers wordt gedeeld. De uitkomsten van de marktconsultatie worden waar mogelijk en zinvol geïmplementeerd in het masterplanningsproces.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.