Hofbogen Rotterdam, foto: ProRail

Spoorviaduct Hofbogen officieel overgedragen aan Dudok

Het historische spoorwegviaduct de Hofbogen in Rotterdam is dinsdag feestelijk overgedragen aan de Dudok Groep. Samen met de gemeente gaat de ontwikkelaar een nieuwe bestemming zoeken voor het voormalige spoorwegviaduct, dat tot 2006 deel uitmaakte van de Hofpleinspoorlijn tussen Rotterdam en Den Haag.

Daarmee zijn het voormalige spoorwegviaduct en de winkelruimtes in de bogen daaronder niet langer eigendom van woningbouwcorporaties Havensteder en Vestia en van spoorbeheerder ProRail. Directeur Wouter Vos van de Dudok Groep kreeg bij de overdracht symbolisch een stukje spoorstaaf overhandigd van Vestia, Havensteder en ProRail (zie foto onderin).

Spoor overdragen

ProRail droeg in de regio Rotterdam al eerder spoor over naar een andere eigenaar voor de ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding.

De officiële verdracht van de Hofbogen in Rotterdam, foto: ProRail

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.