ProRail opent marktconsultatie dieseltankinstallaties

Railinfrabeheerder ProRail is gestart met een aanbestedingsproces voor de vervanging van drieëntwintig betaalzuilen. De zuilen staan bij de zeventien dieseltankstations voor treinen die ProRail in bezit heeft verspreid over het land.

Maandag publiceerde ProRail een uitnodiging aan leveranciers om te reageren op een marktconsultatie. Deze marktconsultatie is een voorbereiding op een eventuele aanbesteding voor de levering en installatie van meet- en registratiesystemen van dieseltankinstallaties. Marktpartijen kunnen tot 3 april reageren op de consultatie. Naar verwachting is eind juni bekend wie de installaties mag leveren en plaatsen.

Uitgebreid eisenpakket

De nieuwe betaalzuilen moeten de huidige, uit 2012 daterende, installaties van de Duitse leverancier Hectronic vervangen. ProRail stelde een uitgebreid eisenpakket samen waarin vooral eisen rondom de toegang door gebruikers, de afgegeven hoeveelheid brandstof en realtime voorraadbeheer zijn opgenomen.

Het volledige document is te downloaden via Tendernet.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.