Kunststof dwarsligger wint terrein in Europa

Directeur Mark van den Rijen van Alom en Clemens Brettschneider van Sekisui
Foto: Marieke van Gompel

Kunststof dwarsliggers lijken steeds meer de standaard te worden voor het Europese spoor. Vanwege de steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid en beschikbaarheid van het spoor, passen steeds meer spoorbeheerders kunststof dwarsliggers toe. Clemens Bretsneider van Japanse producent Sekisui vertelde tijdens de voorjaarsborrel van spoorleverancier Alom hoe de FFU-dwarsligger in de loop der jaren terrein heeft gewonnen in Europa. Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Kunststof dwarsligger wint terrein in Europa”

Erwin de Graaf|13.05.16|21:23

Enige nuance lijkt op zijn plaats. Het beleid is en blijft natuurlijk gewoon het toepassen van betonnen dwarsliggers. Alleen daar waar betonnen dwarsliggers niet mogelijk zijn (voornamelijk op bruggen en kunstwerken) is het toepassen van kunststof dwarsliggers een prima alternatief.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kunststof dwarsligger wint terrein in Europa | SpoorPro.nl

Kunststof dwarsligger wint terrein in Europa

Directeur Mark van den Rijen van Alom en Clemens Brettschneider van Sekisui
Foto: Marieke van Gompel

Kunststof dwarsliggers lijken steeds meer de standaard te worden voor het Europese spoor. Vanwege de steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid en beschikbaarheid van het spoor, passen steeds meer spoorbeheerders kunststof dwarsliggers toe. Clemens Bretsneider van Japanse producent Sekisui vertelde tijdens de voorjaarsborrel van spoorleverancier Alom hoe de FFU-dwarsligger in de loop der jaren terrein heeft gewonnen in Europa. Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Kunststof dwarsligger wint terrein in Europa”

Erwin de Graaf|13.05.16|21:23

Enige nuance lijkt op zijn plaats. Het beleid is en blijft natuurlijk gewoon het toepassen van betonnen dwarsliggers. Alleen daar waar betonnen dwarsliggers niet mogelijk zijn (voornamelijk op bruggen en kunstwerken) is het toepassen van kunststof dwarsliggers een prima alternatief.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.