Rail Promotion Center, Railforum

Rail Promotion Center werkt aan imago spoorsector

Het verbinden van spoorpartijen en van daaruit gezamenlijk werken aan de promotie en verder verbeteren van de prestaties van het spoor. Dat is het doel van het Rail Promotion Center (RPC), dat zich onlangs als startup bij kennisnetwerk Railforum heeft aangesloten.

Een rondgang langs spoorbedrijven leert volgens initiatiefnemers Peter Wink en Philip Hupkes van RPC dat de sector er aan toe is om positief onder de aandacht te komen. “De tijd is rijp en alléén samen werkt. Verschillende vervoerders, aannemers, havenbedrijven, ProRail, het ministerie, de VVRV; ze zijn het er allemaal over eens dat dit er moet komen.”

Promotie spoorsector

Het Rail Promotion Center gaat werken aan de promotie van de spoorsector richting het publiek met bijvoorbeeld wereldspoordagen, het verzorgen van maatwerk rondleidingen achter de schermen voor stakeholders en gaat energie steken in de interne beleving en trots van de medewerkers. “We kijken uit naar de samenwerking met alle leden van Railforum.”

Directeur van Railforum Corina de Jongh: “Het is mooi om te zien dat een startup als RPC met onze leden wil samenwerken om de spoorsector aantrekkelijker te maken voor de reiziger en voor onze  medewerkers. We willen weer trots zijn op het spoor.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Rail Promotion Center werkt aan imago spoorsector”

Loek van der Heide|21.04.16|13:28

Aan ‘promotie spoorsector’, initiatiefnemers Peter Wink en Philip Hupkes van RPC geef ik via deze weg een compliment voor hun initiatief mbt promotie spoor. Graag wil ik bij RPC een aantal zienswijzen inbrengen ter discussievoering op themadiscussie’s, waaronder mogelijk het Global Rail freight conference te R’dam. Het betreft qua inbreng de spoorlijn over Afsluitdijk en AF Harlingen via Lwd- Groningen en Nieuweschans naar Bremen-Hamburg. Aan u de vraag, via de Redactie SpoorPRO te reageren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.