Arcadis, hoofdkantoor, Amsterdam

Arcadis bereikt niveau 5 van CO2 Prestatieladder

Arcadis heeft niveau 5 van de CO2 Prestatieladder bereikt. Daarmee is Arcadis het eerste grote bureau dat dit niveau heeft bereikt volgens het nieuwe handboek 3.0. Het ingenieurs- en adviesbureau bereikte in 2010 ook trede 5 volgens het toen geldende handboek.

Het behalen van het hoogste niveau van de CO2 Prestatieladder heeft naast het duurzaamheidsaspect ook zakelijke voordelen. In de aanbestedingen krijgt Arcadis een fictieve korting op de aanbesteding bij landelijke opdrachtgevers zoals ProRail, Rijkswaterstaat en Alliander en diverse provincies, waterschappen en gemeenten.

Handboek 3.0

Met het nieuwe handboek 3.0 wil de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) de CO2-prestatieladder meer toekomstbestendig en eenduidiger maken. Ook moet het onderscheidende vermogen van koplopers worden geborgd.

“Voor Arcadis betekent dit dat we onze daadwerkelijke duurzaamheid nog beter moeten en kunnen aantonen”, aldus duurzaamheidmanager Niels van Geenhuizen van Arcadis. “Belangrijker nog is dat van ons gevraagd wordt duurzame maatregelen in de keten te nemen en dus niet alleen binnen ons eigen bedrijf. Aanvullend hebben we nog acties genomen om de komende jaren in de rail- en wegenbouwketen verduurzamingsmaatregelen te ontwikkelen.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.