DEKRA, hoofdkantoor, Stuttgart

Internationaal inspectie- en certificeringsbedrijf neemt Plurel over

Onderzoeks- en inspectiebedrijf Plurel is overgenomen door het Duitse test-, inspectie-, en certificeringsbedrijf DEKRA Rail. Dat heeft Plurel vrijdag bekendgemaakt. Volgens het onderzoeksbureau past de overname in de plannen van de onderneming om zich te richten op een meer internationale spoormarkt en de behoefte om nieuwe multidisciplinaire diensten aan te bieden. Hans de Regt is aangesteld als directeur rail van DEKRA Rail. Naast zijn nieuwe functie blijft hij aan het hoofd van Plurel in Nederland staan. Het overnamebedrag is niet bekendmaakt.

“Plurel is in de afgelopen jaren een succesvol opererend bedrijf geworden. Om ons verder te kunnen ontwikkelen en goed op internationale trend in te kunnen spelen zijn wij de samenwerking met DEKRA Rail aangegaan”, aldus directeur Hans de Regt van Plurel. De Regt gaat zich voor DEKRA inzetten om verder te groeien in de Europese spoormarkt. De Duitse onderneming is nu op het gebied van rail met name actief in de Scandinavische landen, Duitsland, Italië en Oost-Europa. Met de overname van Plurel wil DEKRA haar activiteiten uitbreiden naar de Benelux.

Buitenlandse markt

“Wij hebben gekozen voor deze samenwerking om een betere toegang tot de buitenlandse markt te krijgen. Daarnaast zorgt de dienstverlening van DEKRA en de verschillende laboratoria die het bedrijf heeft ervoor dat we onze klanten straks meer capaciteit en kennis kunnen bieden. DEKRA heeft de filosofie dat je de technische tastbare kant moet verenigen met diepgaande kennis en dat sluit ook aan bij onze denkwijze”, aldus de directeur.

“DEKRA biedt diensten aan die voor de Nederlandse spoormarkt nieuw zijn en die wij straks kunnen aanbieden. Voorbeelden zijn productcertificering op elektrotechnisch gebied. Daarnaast beschikken wij nu over een sterk Europees netwerk voor Notified Body en Safety Assessments”, zo vervolgt hij.

Overname

De overname heeft volgens Plurel geen invloed op bestaande contracten en afspraken. Plurel blijft bestaan als BV en ook de bedrijfsnaam blijft voorlopig hetzelfde.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.