Werkbezoek Myanmar, Voestalpine Railpro

Myanmar brengt werkbezoek aan Nederlandse spoorsector

Myanmar gaat in samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven haar infrastructuur verbeteren. Om zich hier goed over te laten informeren, ging een delegatie van 18 regeringsfunctionarissen dinsdag langs bij Voestalpine Railpro in Hilversum. Het werkbezoek is onderdeel van een tweedaagse tour door Nederland om onze infrastructuur te leren kennen en werd georganiseerd door HR Groep Traffic and Signing, een strategische partner van Voestalpine Railpro.

Spooraannemer Strukton en Voestalpine Railpro gaven de delegatie tijdens het bezoek uitleg over de aanleg, het beheer en het onderhoud van de Nederlandse railinfrastructuur. Ook is er ingegaan op de rol van de verschillende spelers in de markt.

Rondleiding

Het bezoek werd afgesloten met een korte rondleiding over het terrein en door de spoorstaaflasfabriek. Naast het bezoek aan de spoorsector ging de delegatie ook langs bij Nederlandse organisaties die gespecialiseerd zijn in watermanagement, wegenbouw, verkeersveiligheid, recycling, milieumanagement en architectuur (onder meer van stations, luchthavens en bruggen).

Myanmar is een land in ontwikkeling dat, met het oog op de toekomst, berekeningen heeft gemaakt voor de aanleg en verbetering van haar infrastructuur. HR Groep heeft bij het maken van de plannen over toekomstige ontwikkelingen met de overheid van Myanmar om tafel gezeten. Nederland is daarbij geselecteerd om deze oplossing te bieden. Met de uitvoering gaan miljarden gepaard. HR Groep heeft daarbij partners uit haar netwerk geselecteerd voor de mogelijke realisatie.

HR Groep Traffic

HR Groep Traffic and Signing is de verzameling van verschillende bedrijven gespecialiseerd op het gebied van verkeersveiligheid, bewegwijzering en straatbeeld en gaat in dit project als penvoerder fungeren voor andere Nederlandse bedrijven. Op het gebied van railinfrastructuur heeft HR Groep een jarenlange samenwerking met Voestalpine Railpro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.