Treinverkeer lange tijd plat vanwege storing GSM-R

Vanwege storingen in het communicatiesysteem voor het spoor GSM-R is het treinverkeer in een deel van Noord-Holland en rondom Den Haag dinsdagavond en woensdagochtend uitgevallen. Bij de verkeersleidingspost in Den Haag werd dit veroorzaakt door een algemene storing in het KPN-netwerk. In Alkmaar, van waaruit de treinen in Noord-Holland worden aangestuurd, was er een probleem met de telefooncentrale van de verkeersleidingspost. In beide gevallen was het niet mogelijk om via het GSM-R systeem met de treinen te communiceren. Hoewel het GSM-R systeem dubbel is uitgevoerd, was het niet direct mogelijk om terug te vallen op de tweede verbinding. Hoe dit kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinverkeer lange tijd plat vanwege storing GSM-R | SpoorPro.nl

Treinverkeer lange tijd plat vanwege storing GSM-R

Vanwege storingen in het communicatiesysteem voor het spoor GSM-R is het treinverkeer in een deel van Noord-Holland en rondom Den Haag dinsdagavond en woensdagochtend uitgevallen. Bij de verkeersleidingspost in Den Haag werd dit veroorzaakt door een algemene storing in het KPN-netwerk. In Alkmaar, van waaruit de treinen in Noord-Holland worden aangestuurd, was er een probleem met de telefooncentrale van de verkeersleidingspost. In beide gevallen was het niet mogelijk om via het GSM-R systeem met de treinen te communiceren. Hoewel het GSM-R systeem dubbel is uitgevoerd, was het niet direct mogelijk om terug te vallen op de tweede verbinding. Hoe dit kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.