Monoraillijn, Sao Paulo

Nederlandse spooraannemer krijgt grote opdracht in São Paulo

Strukton Rolling Stock gaat de voertuigen op de nieuwe monoraillijn 17 in de Braziliaanse stad São Paulo voorzien van tractieomvormers, boordnetomzetters en batterijladers. Het gaat om ultralichtgewicht tractieomvormers om de motoren aan te drijven en om de apparatuur voor de elektriciteitsvoorziening aan boord van de voertuigen. Deze bestaat uit boordnetomvormers en batterijladers.

Een monoraillijn is een spoorverbinding, waarbij het voertuig enkelrailig spoor rijdt of zweeft. De monorailvoertuigen worden gebouwd door het Maleisische bedrijf Scomi Rail, één van ’s werelds grootste monorailbedrijven.

Leveringen

Het project in São Paulo bestaat uit een eerste deel waarbij het om veertien voertuigen gaat. Het tweede deel met nog eens elf voertuigen volgt in 2014. De eerste leveringen zijn in april 2014 en zullen tot 2016 doorlopen.

São Paulo is de grootste stad van Brazilië met meer dan twintig miljoen inwoners. Momenteel vinden in São Paulo diverse grote infrastructurele projecten plaats, onder andere met het oog op het aanstaande WK voetbal. Deze projecten zullen de dagelijkse congestieproblemen enigszins verlichten. Lijn 17 is 7,7 kilometer lang en verbindt de internationale luchthaven met het metronetwerk van de stad.

Vervolgopdrachten

Directeur Gert Kwikkers van Strukton Rolling Stock: “Voor Strukton Rolling Stock is dit de eerste stap in de sterk groeiende Braziliaanse markt en het tweede project met Scomi Rail als klant, na eerdere leveringen voor de monorail van Kuala Lumpur. Scomi Rail is uiterst succesvol en we verwachten in de nabije toekomst onder meer vervolgopdrachten in de steden Rio de Janeiro, New Delhi en Chennai.”

De systemen worden ontwikkeld in het engineeringcentrum in Alblasserdam en geproduceerd in de fabriek in Enschede.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.