Maeklong market, Thailand, trein

Trein doorkruist Thaise markt met koopwaren

In Thailand gaat een spoorlijn midden door een grote markt met koopwaren. De verkopers moeten hun groenten- en fruitstalletjes meerdere keren per dag in veiligheid brengen voor passerende treinen. Dit levert uiterst gevaarlijke situaties op. Het gaat om de Maeklong Market in het Thaise Samut Songkhram, ongeveer 60 kilometer ten westen van Bangkok. Zodra de trein van Maeklong naar Laem Ban is gegaan, gaat alles op de markt weer verder alsof er niets is gebeurd.

 

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Trein doorkruist Thaise markt met koopwaren”

Peter van der Els|10.04.13|17:05

Heb ik ook gezien, fascinerend. Men leeft er sowieso ‘gevaarlijker’ dan hier. Overigens vond ik de toestand van de sporen zelf meer reden tot zorg: op vaak halfvergane dwarsliggers gespijkerde oude en naar onze maatstaven lichte railstaven met loszittende lasplaten… een wonder dat er niet dagelijks ontsporingen plaatsvinden… Er ligt duidelijk een behoefte tot verbetering van de infrastructuur!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.