Strukton Rail, werktrein

Onderhoud PGO-gebied De Wadden blijft bij Strukton

Aannemer Strukton Rail blijft ook de komende vijf jaar het dagelijks onderhoud uitvoeren aan de spoorinfrastructuur in de regio Wadden 2. Strukton kwam van de drie inschrijvende partijen als winnaar uit de aanbestedingsronde van ProRail.

De opdracht heeft een totale waarde van 45,7 miljoen euro. Het contract omvat het dagelijkse en reguliere onderhoud aan de spoorinfrastructuur in een deel van de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland. Strukton blijft hiermee, net als in de afgelopen jaar het onderhoud doen aan het spoor, de bovenleiding, overwegen, wissels en kunstwerken in dit gebied.

Bij de vorige aanbestedingsronde van onder meer het PGO-gebied Wadden zou het contract aanvankelijk een looptijd van tien jaar hebben, maar dit werd op last van de toenmalige staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu teruggedraaid naar vijf.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Onderhoud PGO-gebied De Wadden blijft bij Strukton”

Jan Strukton de Boer|25.11.19|09:21

Het contract omvat Friesland, Groningen en klein stukje Overijssel en Flevoland maar niet Noord-Holland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.