Trein botst op auto in Meppel, foto: ProRail

Automobilist ontsnapt aan de dood op overweg in Meppel

Een automobiliste is donderdagochtend aan de dood ontsnapt op een bewaakte spoorwegovergang bij Meppel in de provincie Drenthe. De politie meldde rond half negen dat de vrouw midden op het spoor stil was komen te staan, terwijl een passagierstrein van NS naderde.

De bestuurster zag de trein aankomen en kon daardoor de auto op tijd verlaten. Er raakte niemand gewond bij het ongeval. Het autowrak is inmiddels van het spoor naar de weg gesleept en afgevoerd met een bergingsvoertuig.

Tekst loopt verder onder afbeelding.Trein botst op auto in Meppel, foto: ProRail

Incidentenbestrijders van ProRail hebben reizigers uit de passagierstrein gehaald. De reizigers werden rond 10.00 uur met een andere trein verder vervoerd. ProRail en de politie onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

De aanrijding veroorzaakte schade aan een naastgelegen spoorbrug die op dit moment wordt hersteld. ProRail meldt dat na de reparatie uit testen moet blijken of het treinverkeer weer op kan starten.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Automobilist ontsnapt aan de dood op overweg in Meppel”

Gerjan van Oosten|16.09.19|13:14

Normaal zet je dan de versnelling in zijn 1, laat de koppeling los en draait de sleutel om. De startmotor trekt de auto gewoon weg. Misschien door de paniek niet aan gedacht of er was een elektrisch probleem waardoor deze methode niet werkte.

Ibo De Joode|16.09.19|16:20

Verhaal zal nog wel een staartje krijgen. Volgens een op internet verschenen filmpje stond de auto niet op de overweg stil, maar midden op de brug ernaast. Ik denk trouwens dat de meeste mensen niet weten dat je op de startmotor in de 1 weg kunt rijden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.