Station Haren ProRail

Treinverkeer Haren is weer opgestart na uitloop werkzaamheden

Het treinverkeer tussen Assen en Groningen Europapark is weer opgestart. De werkzaamheden van vrijdag tot en met zondag duurden een dag langer door pech met materieel. De storing was uiteindelijk maandagavond om 19.45 verholpen.

Aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur was vrijdag 31 augustus gestart met de aanleg van drie betonnen spoordekken bij station Haren in de provincie Groningen. Deze vormen samen het nieuwe dak van één tunnel. Vrijdag werden een aantal sporen hiervoor weggehaald en deze zouden zondag weer terug worden gelegd, zodat de treinen weer konden gaan rijden. ProRail liet maandagochtend weten dat de werkzaamheden een dag langer zouden duren.

Tegenslag

ProRail-woordvoerder Aldert Baas legde uit dat de uitloop van de werkzaamheden lag aan een tegenslag die vrijdag al plaatsvond. “Een vrachtwagen die gebruikt werd voor zandvervoer bij graafwerkzaamheden had pech gekregen op een ongelukkige plek op een ongelukkig moment.”

Lees ook:

Werkzaamheden tunnelbouw station Haren lopen uit

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.