Joris-Jan Gerritse van ETS Spoor

Werkzaamheden Hoekse Lijn in beeld gebracht

Spoormedewerkers werken op dit moment met man en macht aan de ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding. Over een traject van 25 kilometer vinden werkzaamheden plaats die ervoor zorgen dat het mogelijk is om straks gecombineerd met goederentreinen én metro’s over het traject te rijden. SpoorPro liep een dag mee met de spoorwerkers en maakte een video- en fotoreportage.

Bekijk hier de video:

Lees meer over de Hoekse Lijn:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Werkzaamheden Hoekse Lijn in beeld gebracht”

Autismewat|06.09.17|23:03

Ik dacht dat de werkzaamheden op de Hoekse lijn allang klaar waren? Dus er rijd nog steeds geen metro. Aan de herinneringen van de Hoekse lijn wist ik wel dat er vroeger ook citypendels (sprinters) reden. Mogelijk was toen der tijd alleen 2e klasse mogelijk. Opvallend was wel dat de Boottrein vanuit Amsterdam naar Hoek van Holland in Schiedam stopte om toen te keren en daar als kopstation te gebruiken.

Marc Busio|07.09.17|12:19

Mooi project en een goed voorbeeld van hoe het openbaar vervoer zich in de toekomst ook in andere delen van randstad zou moeten ontwikkelen. Jammer dat er nog geld besteed/verspild is aan een mogelijkheid voor goederenvervoer op deze lijn. De praktijk wijst uit dat dit soort aansluitingen voor een enkel bedrijf in rap tempo hun relevantie verliezen. Het is al moeilijk genoeg om goederenvervoer per spoor over lange afstand rendabel te maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.