Manager Regiotram Utrecht Harold van Veen en directeur Lex van Seventer van Strukton Systems tekenen het contract

Strukton vernieuwt overwegbeveiliging voor Regiotram Utrecht

Strukton Systems gaat in Nieuwegein en IJsselstein de overwegbeveiliging van de trambaan vernieuwen. Dat is de uitkomst van een aanbesteding door Regiotram Utrecht. De beveiligingsinstallaties van dertig jaar oud zijn aan vervanging toe.

Regiotram Utrecht en Strukton Systems ondertekenden vorige week het contract op de remise in Nieuwegein. De opdracht is aan Strukton Systems gegund nadat de opdracht is aanbesteed op basis van een EMVI procedure. Regiotram Utrecht heeft daarbij aandacht besteed aan kwaliteitseisen als risico- en omgevingsmanagement, duurzaamheid en vormgeving. Strukton scoorde volgens Regiotram hoog op de behaalde kwaliteitswaarde voor deze opdracht.

Slagbomen

De nieuwe beveiliging werkt met straks een niet-hydraulisch ophaalsysteem van de slagbomen, waardoor kan worden volstaan met een kleine en onderhoudsarme aandrijfmotor. De beveiliging is voorzien van onderhoudsvrije LED-verlichting, toepassing van gelbatterijen en gebruik van gerecycled beton voor de funderingsvoeten.

Strukton systems start in de zomer van 2016 met de werkzaamheden. De trams kunnen tijdens de uitvoering van het project gewoon blijven rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.