Rails, spoor

Strukton Rail gaat 360 kilometer spoor in Zweden onderhouden

Strukton Rail gaat vanaf 1 september 2015 in opdracht van de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket 360 kilometer spoor onderhouden. Strukton verwierf het onderhoudscontract met een waarde van ongeveer 50 miljoen euro. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar met kans op een verlenging van nog eens twee jaar.

Het gaat om de spoorlijn tussen Simrishamn en Arlöv, de spoorlijn tussen Malmö en Ystad, de spoorlijn Arlöv – Malmö – Lockarp en delen van de goederenlijn door Skåne. Strukton Rail krijgt daarbij de volledige functionele verantwoordelijkheid over het spoor. Zo wordt het spoorbedrijf verantwoordelijk voor het preventief onderhoud van spoor, energievoorziening, bovenleiding, seinwezen en het functieherstel bij storingen. Ook zorgt Strukton voor de wintermaatregelen, waaronder het aanbrengen van wisselverwarming, en het sneeuwvrij maken van het spoor.

Spooronderhoud

“Het contract is voor ons van strategisch belang. Met dit contract kunnen wij onze activiteiten in het zuiden van Zweden verder uitbreiden en versterken wij onze positie in een regio in Zweden die sterk in ontwikkeling is”, aldus regiomanager Alf Karlsson bij Strukton Rail.

In Zweden is Strukton verantwoordelijk voor het onderhoud van een groot deel van het spoor dat wordt beheerd door Trafikverket. Daarnaast verzorgt Strukton in Zweden het onderhoud en functieherstel voor het spoorsysteem van SL rond Stockholm. Strukton Rail heeft in Zweden 890 medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.