Spoorburgemeester Paul van der Lugt, SpoorParade Amersfoort

Dagjournaal SpoorParade Amersfoort: dag 5

VIDEO – Deze aflevering van het Spoorjournaal begint in de treinenparade. Deze demonstratie van historische treinen wordt drie keer per dag gegeven op de SpoorParade Amersfoort. Spoorburgemeester van de dag Paul van der Lugt vertelt over zijn favoriete locomotief op het spoorfestival. Toen hij nog een klein jongetje was, ging hij al met zijn vader naar het station in Den Haag om treinen te kijken.

Machinist Marius vertelt over het onderhoud van de stoomlocomotief Bello. Vroeger voerden de machinisten zelf nog onderhoud uit aan het materieel. Dat is nu niet meer het geval. Aad Bloem blikt terug naar zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur waar ook wel eens dingen mis gingen. Erik Kroeze van de NS licht de kijker in over duurzaamheid en de groene trein die NS onlangs in gebruik heeft genomen die volledig op groene stroom rijdt.

Bekijk hier het journaal van dag 5 op SpoorParade Amersfoort:

Lees meer over de SpoorParade:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.