Goederentreinen, station Venlo

Verbetering spoor Venlo-Mönchengladbach binnen bereik

De gemeente Venlo is blij met het voornemen van de nieuwe regering van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen om voorrang te geven aan het verbeteren van de spoorverbinding tussen Venlo en Mönchengladbach.

Als onderdeel van die plannen moet ook de verdubbeling van twaalf kilometer spoor tussen Kaldenkirchen en Dülken uitgevoerd worden. Nu ligt daar nog enkel spoor.

Het voornemen van de regering is opgenomen in het coalitieakkoord dat de sociaal-democratische SPD en de Groenen onlangs hebben gesloten.

‘Steun in de rug’

De gemeente Venlo en de provincie Limburg maken zich al lange tijd sterk voor een opwaardering van de spoorverbinding tussen Düsseldorf en Den Haag. “De verdubbeling van het baanvak Kaldenkirchen – Dülken is een prachtige eerste stap om een verbetering van personen- en goederenvervoer op lange termijn mogelijk te maken. Wij blijven actief richting Nederlandse en Duitse overheden om het economisch belang voor Venlo en Eindhoven te onderstrepen. Dit besluit van de nieuwe deelstaatregering is een mooie steun in de rug en biedt vertrouwen voor de toekomst”, aldus de Venlose wethouder Jos Teeuwen van Verkeer.

Met de verbetering van het spoor net over de grens hoopt Venlo te kunnen profiteren van de groei in het goederenvervoer van en naar Venlo door de bouw van de Tweede Maasvlakte. Venlo wil graag een rol in de afhandeling van het extra spoorvervoer. De verdubbeling van het spoortraject tussen Kaldenkirchen en Dülken is daarvoor volgens de gemeente cruciaal.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.