QBuzz mag, kan en gaat met treindienst Amsterdam-Berlijn beginnen

Qbuzz
Qbuzz wil de treindienst Amsterdam-Berlijn plots ook voor binnenlands gebruik inzetten. Rob Dammers/Flickr

Spoorvervoerder Qbuzz start per januari 2027 met een treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. Dat heeft Qbuzz aan SpoorPro bevestigd. Vraag is nog wel of Qbuzz de dienst ook voor binnenlands gebruik mag inzetten. Die aanvraag loopt nu bij de Autoriteit Consument & Markt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

3 reacties op “QBuzz mag, kan en gaat met treindienst Amsterdam-Berlijn beginnen”

Pat Rick|26.10.23|13:23

Men ziet nu dat regionale vervoerders (vaak dochters buitenlandse staatsbedrijven) op allerlei manieren proberen in te breken in het hoofdrailnet, en NS moet plaatsmaken. Dit leidt tot Britse toestanden met een zeer gefragmenteerd spoorlandschap met weinig schaalvoordelen. Alleen de voordelen van dikke lijnen zijn er nog, wat leidt tot cherry-picking. Dunne lijnen zullen daaronder lijden. Niet Qbuzz/Arriva/Keolis moeten centraal staan, maar de reiziger die naadloos over het hele netwerk reist.

Stephan Geerling|27.10.23|04:26

Het wordt tijd dat OV weer geheel in overheidshanden komt…

Wim Hoenderdaal|27.10.23|12:18

Het maakt mij niet uit van wie het treintje is of wie het mag besturen zolang het treinkaartje maar geldig is voor alle treinen van alle vervoerders. Als Qbuzz in Hanover een lekke band krijg wil ik wel met de eerstvolgenfe DB trein verder kunnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

QBuzz mag, kan en gaat met treindienst Amsterdam-Berlijn beginnen | SpoorPro.nl

QBuzz mag, kan en gaat met treindienst Amsterdam-Berlijn beginnen

Qbuzz
Qbuzz wil de treindienst Amsterdam-Berlijn plots ook voor binnenlands gebruik inzetten. Rob Dammers/Flickr

Spoorvervoerder Qbuzz start per januari 2027 met een treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn. Dat heeft Qbuzz aan SpoorPro bevestigd. Vraag is nog wel of Qbuzz de dienst ook voor binnenlands gebruik mag inzetten. Die aanvraag loopt nu bij de Autoriteit Consument & Markt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

3 reacties op “QBuzz mag, kan en gaat met treindienst Amsterdam-Berlijn beginnen”

Pat Rick|26.10.23|13:23

Men ziet nu dat regionale vervoerders (vaak dochters buitenlandse staatsbedrijven) op allerlei manieren proberen in te breken in het hoofdrailnet, en NS moet plaatsmaken. Dit leidt tot Britse toestanden met een zeer gefragmenteerd spoorlandschap met weinig schaalvoordelen. Alleen de voordelen van dikke lijnen zijn er nog, wat leidt tot cherry-picking. Dunne lijnen zullen daaronder lijden. Niet Qbuzz/Arriva/Keolis moeten centraal staan, maar de reiziger die naadloos over het hele netwerk reist.

Stephan Geerling|27.10.23|04:26

Het wordt tijd dat OV weer geheel in overheidshanden komt…

Wim Hoenderdaal|27.10.23|12:18

Het maakt mij niet uit van wie het treintje is of wie het mag besturen zolang het treinkaartje maar geldig is voor alle treinen van alle vervoerders. Als Qbuzz in Hanover een lekke band krijg wil ik wel met de eerstvolgenfe DB trein verder kunnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.