Zes dagen lang geen treinen op groot deel Flevolijn

Swietelsky Rail Flevolijn
Op de Flevolijn wordt door aannemer Swietelsky Rail verder gewerkt aan vernieuwing van het spoor. Jan Cornelisse

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdagavond 24 oktober tot en met zondag 29 oktober geen treinen tussen Almere en Weesp en tussen Almere en Naarden-Bussum. De NS zet bussen in en waarschuwt treinreizigers op die trajecten voor drukte in de spits.

Volgende week is het herfstvakantie in de noordelijke regio’s van Nederland, waar Drenthe, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en een groot deel van Flevoland onder vallen. Desondanks verwacht de NS “grote drukte bij de opstapplaatsen van de bussen”. Omdat er in de spits niet genoeg plek is voor extra bussen bij de bushaltes en op de busbaan, kan er niet vaker dan iedere vier minuten een vervangende bus rijden.

“Dit betekent dat het in de spits niet mogelijk is om alle mensen die deze week met de trein gaan, in dezelfde hoeveelheden met bussen te vervoeren”, aldus de spoorvervoerder. Mensen die daartoe de mogelijkheid hebben, krijgen het advies om buiten de spits te reizen of thuis te werken.

Bij de werkzaamheden gaat ProRail onder meer het spoor vernieuwen tussen Almere Oostvaarders en Weesp en Almere Oostvaarders en Naarden-Bussum. Reizigers op die trajecten kunnen omreizen via Amersfoort. Tussen Almere Oostvaarders en Lelystad geldt volgende week een aangepaste dienstregeling.

(Dit artikel verscheen ook op zusteruitgave OVPro.nl)

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

2 reacties op “Zes dagen lang geen treinen op groot deel Flevolijn”

Pat Rick|19.10.23|22:20

Begin vast maar de IJmeerlijn te plannen. Ongelooflijk dat de grootste voorstad van Amsterdam niet is aangesloten op het metronet. Ondanks miljardenkostende verbreding van A6 en A1 loopt het vast.

Robert Jan Roos|24.10.23|12:40

Tja, altijd meer. Een metro, in nagenoeg alle plannen nagenoeg parallel aan het bestaande spoor, lost alles op. In het ontwerp (bestemmingsplan technisch) is binnen Almere rekening gehouden met 4 sporen. Gelukkig gaan we weer studeren en alternatieven bedenken en niet, zoals in het buitenland, een geintegreerd incl. tarief integratie, S-baan/RER, aanleggen met echt snel en frequent Intercity verkeer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zes dagen lang geen treinen op groot deel Flevolijn | SpoorPro.nl

Zes dagen lang geen treinen op groot deel Flevolijn

Swietelsky Rail Flevolijn
Op de Flevolijn wordt door aannemer Swietelsky Rail verder gewerkt aan vernieuwing van het spoor. Jan Cornelisse

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdagavond 24 oktober tot en met zondag 29 oktober geen treinen tussen Almere en Weesp en tussen Almere en Naarden-Bussum. De NS zet bussen in en waarschuwt treinreizigers op die trajecten voor drukte in de spits.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

2 reacties op “Zes dagen lang geen treinen op groot deel Flevolijn”

Pat Rick|19.10.23|22:20

Begin vast maar de IJmeerlijn te plannen. Ongelooflijk dat de grootste voorstad van Amsterdam niet is aangesloten op het metronet. Ondanks miljardenkostende verbreding van A6 en A1 loopt het vast.

Robert Jan Roos|24.10.23|12:40

Tja, altijd meer. Een metro, in nagenoeg alle plannen nagenoeg parallel aan het bestaande spoor, lost alles op. In het ontwerp (bestemmingsplan technisch) is binnen Almere rekening gehouden met 4 sporen. Gelukkig gaan we weer studeren en alternatieven bedenken en niet, zoals in het buitenland, een geintegreerd incl. tarief integratie, S-baan/RER, aanleggen met echt snel en frequent Intercity verkeer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.