spoorwerkzaamheden Geldermalsen
Brand story

Waardering voor planningsapplicatie RailApp leidt tot lancering InfraApp

Via RailApp heb je altijd de juiste man op de juiste plaats op de juiste tijd. PvL/Flickr

RailApp is al sinds 2015 een online planningsapplicatie en tegelijkertijd een inhuur- en verhuur platform voor railbedrijven en spoorprofessionals. Bij het inplannen van werkzaamheden worden bevoegdheden/certificaten gecheckt zodat alleen 100 procent bevoegde professionals kunnen worden ingepland. Daarnaast wordt direct en automatisch de administratieve afhandeling verricht. “We merken dat RailApp in de spoorsector enorm gewaardeerd wordt”, zegt directeur Rico Perdon. Omdat we ook regelmatig verzoeken krijgen van bedrijven die niet of slechts deels in de railsector werken, bijvoorbeeld uit de grond-, weg- en waterbouwsector hebben we besloten nu ook InfraApp te lanceren.

“RailApp is in de basis een planningsapp”, zegt Rico Perdon. “Je kunt je eigen medewerkers inplannen, maar dus ook dienstuitnodigingen sturen naar jouw eigen vaste groep zzp’ers of leveranciers. En zelfs ook naar concullega’s, als zij dat willen uiteraard. En omgekeerd kunnen zij aan jou hun beschikbaarheid doorgeven, uiteraard ook alleen als zij dat zelf willen. Zo heb sneller de juiste hoeveelheid mensen op de juiste tijd op de juiste plaats. En… tevens de mensen met de juiste competenties en bijbehorende diploma’s, certificaten en ervaring. Naast het inplannen van medewerkers op de juiste functies, in de juiste ploegen en op de geplande startlocaties worden ook de arbeidstijden (ATW), juiste bevoegdheid, urenregistratie en financiële afhandeling met de app geborgd.”

RailApp was in 2015 nieuw in de markt en had dus even een aanloopje nodig. “Inmiddels werken we samen met heel veel bedrijven en zzp’ers die in de spoorsector actief zijn”, vertelt Perdon. “Dat is natuurlijk ook een voorwaarde voor het slagen van een dergelijke app: een grote hoeveelheid gebruikers. Anno 2023 maken de meeste spooraannemers en spoorgoederenvervoerders op een of andere wijze dankbaar gebruik van RailApp. Ze werken zelfs ook af en toe samen door bij elkaar personeel in te huren als het zo eens uitkomt of nodig is. Dat is een andere voorwaarde: je moet willen samenwerken. En dat willen ze in de spoorsector. Heel mooi om te zien.”

Van RailApp naar InfraApp

RailApp timmert dus flink aan de weg in Nederland, maar heeft ook al haar vleugels uitgeslagen naar het buitenland. “We zitten nu ook in België, Duitsland en Oostenrijk en ook daar begint de RailApp-gemeenschap flink te groeien”, aldus Perdon. “Daarnaast ontwikkelen we de app natuurlijk continu verder. We voeren nu bijvoorbeeld steeds meer API-koppelingen door. Er zijn in de markt zoveel verzoeken om aanpassingen door te voeren in klantomgevingen zodat het voor hen nog beter, overzichtelijker, efficiënter en makkelijker wordt. Daar voldoen we graag aan.”

Op de Dag van de Infra lanceert RailApp haar nieuwe app, gericht op bedrijven en zzp’ers die in de grond-, weg- en waterbouw actief zijn: InfraApp. “We kregen steeds vaker vragen en verzoeken uit die sector, dus vandaar dat we besloten hebben een eigen app voor ze te maken”, zegt Perdon. “Die lanceren we op de Dag van de Infra, dat leek ons wel een gepast moment.”

Geïnteresseerd in duurzaam werken, de emissieloze bouwplaats en de stikstofproblematiek? Meepraten tijdens onze paneldiscussies of de sprekers bevragen? Meld je dan snel nog aan voor deelname aan de Dag van de Infra en laat je inspireren. Het volledige programma vind je hier terug.

Lees ook:

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.