Afdeling Strukton Rail start met RailApp voor het inplannen van inhuurkrachten

Image: RailApp

De afdeling Kabels & Leidingen van spoorbedrijf Strukton Rail is gestart met RailApp voor de inhuur van personeel. Na een succesvolle pilot in 2019 is de app sinds 1 maart 2020 live. Met het besloten transactie- en communicatieplatform kan Strukton Rail online uitgevraagde diensten inplannen.

Naast het inplannen van de medewerkers op de juiste functies, in de juiste ploegen en op de geplande startlocaties worden ook de arbeidstijden (ATW), juiste bevoegdheid, urenregistratie en financiële afhandeling met de app geborgd. De afdeling Kabels & Leidingen van Strukton Rail verwacht dat de inzet van RailApp het operationele proces gaat ondersteunen. Dit proces kent veel flexibiliteit, pieken en dalen en vele last-minute wijzigingen. Eventuele ruis en miscommunicatie tussen partijen moet daarmee worden voorkomen.

“We willen verder digitaliseren, meer openheid en transparantie, minder ruis, sneller reageren, betere borging van bevoegdheden en alles wat rondom inhuur speelt. Door RailApp te gebruiken maken we op bovenstaande punten grote slagen,” zegt Albert Nieuwenhuis, PMC Manager Kabels & Leidingen bij Strukton Rail.

Grip op inhuur

De afdeling Kabels & Leidingen wil de processen rondom inhuur verder verbeteren en daar gaat RailApp zeker bij helpen, verwacht directievoorzitter Strukton Rail Nederland Tjark de Vries. “Onze afdeling Kabels & Leidingen heeft te maken met relatief veel inhuur. Dan helpt het als wij ontzorgd worden, zodat wij onze focus kunnen houden op de kwaliteit van ons werk, duurzaamheid en bovenal de veiligheid en gezondheid van ook onze ingehuurde medewerkers.”

RailApp is een besloten transactie- en communicatieplatform voor de spoorsector waarin bedrijven eigen medewerkers kunnen plannen, maar waarbij ook het in- en verhuren van spoorpersoneel veiliger, makkelijker en efficiënter kan tussen opdrachtgevers en hun eigen vaste leveranciers en zzp-ers. De communicatie en administratieve afhandeling, van inhuuraanvraag tot en met digitale E-Werkbon, verloopt hierbij volledig transparant en digitaal tussen de betrokken partijen.

Innovation Award

Het transactie- en communicatieplatform won in 2019 een RailTech Innovation Award in de categorie spoorgoederenvervoer. RailApp werd volgens oprichter Rico Perdon oorspronkelijk bedacht als inhuurtool voor machinisten, maar op advies van de aannemers kwamen er later ook functies bij voor het inhuren van baanmonteurs en beveiligingsmensen. Op dit moment werken er circa tien mensen bij en voor RailApp. Het klantenbestand telt ruim honderd bedrijven. Daarvan zit het merendeel in Nederland, maar inmiddels ook in België, Duitsland en Oostenrijk.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.