Ede-Wageningen bouw station

Nieuwe reizigerstunnel Ede-Wageningen klaar om te worden ingeschoven

Op vrijdag 12 augustus zal de nieuwe reizigerstunnel voor station Ede-Wageningen worden ingeschoven. De zogeheten Oosttunnel heeft een gewicht van zo’n 8.000 ton, is 65 meter lang, 49 meter breed en 7,5 meter hoog. Het inschuiven van de tunnel is onderdeel van de grootschalige werkzaamheden rondom de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen.

Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels, noemt het verplaatsen van een dergelijk infrastructureel kunstwerk “millimeterwerk”. Daaraan toevoegende: “Het vijzelen, schuiven en verplaatsen van de Oosttunnel vereist een absolute controle over de in de constructie geïnduceerde spanningen.”

Bovenleidingswerkzaamheden

Na het inschuiven van de tunnel gaat VolkerWessels vanaf vrijdag 12 augustus aan de slag met de bovenleidingswerkzaamheden. “Onze collega’s zullen rijdraad trekken en afwerken en verder is de stopmachine bezig met het spoor lichten, schiften en onderstoppen”, aldus VolkerRail. Andere werkzaamheden zijn de perrons, het plaatsen van keerwanden en installatiewerkzaamheden.

Het inschuiven van de nieuwe reizigerstunnel is live te volgen via een speciaal opgestelde webcam.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.