DB Cargo en DB Schenker sluiten Nederland aan op logistiek netwerk hulpgoederen Oekraïne

Nederland wordt aangesloten op de zogeheten ‘spoorlandbrug’ van Deutsche Bahn (DB) voor het transport van hulpgoederen tussen Duitsland en Oekraïne, melden DB Cargo en DB Schenker. Die partijen gaan samenwerken om Nederlandse hulpgoederen direct in Oekraïne te krijgen.

DB Cargo en DB Schenker zullen Nederlandse containers met hulpgoederen per trein naar terminals in Mannheim en Nürnberg vervoeren. Daarvandaan gaan de spullen via de spoorlandbrug richting Oekraïne. Daarvoor is op dit moment ruimte in het logistieke netwerk, zeggen de bedrijven. Het vervoer is voor de donateurs van hulpgoederen gratis.

“De spontane solidariteit in Europa is hartverwarmend. Daar wil ik graag met de collega’s van DB Schenker en DB Cargo een bijdrage aan leveren door hulpgoederen vanuit Nederland te brengen naar de mensen in Oekraïne”, zegt Nanouke van ’t Riet, ceo/coo van DB Cargo Nederland.

“Door samen te werken kunnen we noodhulp bieden direct naar Oekraïne. Ons uitgebreide Europese logistieke netwerk zetten wij in om de mensen in Oekraïne rechtstreeks te voorzien van hulpgoederen”, vult Leon Janssen, ceo DB Schenker BeNeLux aan.

Onlangs bleek uit een reportage van CNN dat het spoornetwerk van Oekraïne ondanks alles nog grotendeels in gebruik is. Ook DB Cargo en DB Schenker zeggen dat het spoorvervoer nog volop functioneert. Wel zijn de grensovergangen met Polen “volledig overbelast”, aldus de bedrijven.

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.