RailTech Europe Live website

RailTech Europe: registratie geopend en eerste sprekers bekend

ProMedia Group heeft donderdagochtend de registratie voor RailTech Europe 2021 geopend en een nieuwe website gelanceerd. Ook zijn de eerste sprekers bekend onder wie Elisabeth Werner, directeur Landtransport van DG Move, en ERTMS-coördinator Matthias Ruete van de Europese Commissie. De digitale editie van RailTech Europe wordt op 30 en 31 maart en 1 april 2021 uitgezonden vanuit de ProMedia Studio’s in Rotterdam. Spoorbeheerder ProRail is gastheer van het evenement.

De website heeft een flitsend nieuw ontwerp waarin de verschillende onderdelen van de Europese spoorvakbeurs overzichtelijk terug te vinden zijn. Het netwerkplatform waarop het evenement wordt uitgezonden biedt straks de mogelijkheid om tijdens én na het evenement met andere deelnemers te netwerken.

Eerste sprekers bekend

Naast de lancering van de nieuwe website onthult de organisatie ook de eerste sprekers van het inhoudelijk programma: zo zijn Eurocommissaris Elisabeth Werner van DG Move, ERTMS-coördinator Matthias Ruete van de Europese Commissie, Kaspars Briškens van Rail Baltica, professor Diego Galar van de Technische Universiteit Lulea, Mark Topal van ÖBB, Pavel Popov van de Russische Spoorwegen en Delphine Grandsart van de European Passenger Federation reeds bevestigd.

Vanwege Covid-19 is het voor de spoorsector des te belangrijker om elkaar online te kunnen ontmoeten. Daarom staan tijdens het driedaagse online evenement net als bij de fysieke beurs en het congres, kennis vergaren en netwerken centraal.

Gevanceerd netwerkplatform

Daarvoor kunnen bezoekers gebruikmaken van een geavanceerd netwerkplatform waarbij het mogelijk is om tijdens én na het evenement nieuwe contacten op te doen of bekende contacten aan te halen. Naast deelnemen aan gezamenlijke workshops en break out-sessies biedt het platform ook de mogelijkheid om afspraken met andere spoorprofessionals in te plannen en één-op-één of met een groepje kennis in aparte ruimtes uit te wisselen.

“We hebben hiermee al uitgebreide ervaring opgedaan tijdens de European Silk Road Summit die wij vorig jaar vanuit vakblad RailFreight organiseerden en andere evenementen van ProMedia Group. De mogelijkheid om gericht te kunnen netwerken werd erg gewaardeerd door de deelnemers”, legt projectmanager Events Kim de Vos uit.

Opening RailTech Europe 2017

Gevanceerd netwerkplatform

Hoofdthema’s van RailTech Europe 2021 zijn de European Year of Rail, Digital Railway en Smart Infrastructure. Binnen deze thema’s komen belangrijke onderwerpen zoals de Green Deal, internationaal spoorvervoer, ERTMS, ATO, Artificial Intelligence, BIM en preventief spooronderhoud aan bod. Deelnemers krijgen straks de mogelijkheid om aan meer dan 150 verschillende sessies, verdeeld over drie dagen, deel te nemen.

Volgens Arie van Dijk, uitgever bij organisator ProMedia, is het juist nu belangrijk om elkaar te ontmoeten. “Overheden willen toezeggingen nakomen die ze hebben gedaan in het akkoord van Parijs en ook de Europese Green Deal gaat veel betekenen voor het spoor. Er ontstaan dus veel kansen voor de industrie, alleen zijn er niet veel mogelijkheden meer om hierover in gesprek te gaan. RailTech Europe biedt wel de kans om elkaar te ontmoeten.”

Fysieke railvakbeurs in 2022

Naast de digitale editie zal de railvakbeurs in 2022 weer fysiek worden georganiseerd zoals de bezoekers van RailTech Europe gewend zijn. Maar ProMedia wil de spoorsector in maart vanwege de opgaves waar de branche voor staat alvast de kans bieden om elkaar ‘virtueel te ontmoeten’. Drie dagen lang worden er presentaties, interviews en reportages uitgezonden vanuit de twee studio’s in Rotterdam, maar ook vanaf locaties in het spoor of bij partijen die werkzaam zijn in de sector.

Waar een reguliere RailTech  Europe zoals in 2019 circa 8.500 bezoekers trekt, rekent de organisatie voor deze digitale editie nog op een veel grotere toestroom vanuit heel Europa en daarbuiten. Tickets zijn tot 22 januari gratis beschikbaar en gelden voor het hele programma. Iedere bezoeker kan zijn eigen programma samenstellen uit het ruime aanbod aan presentaties, workshops, interviews, O&A sessies en reportages vanaf locatie.

RailTech Europe 2021 banner

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RailTech Europe: registratie geopend en eerste sprekers bekend | SpoorPro.nl
RailTech Europe Live website

RailTech Europe: registratie geopend en eerste sprekers bekend

ProMedia Group heeft donderdagochtend de registratie voor RailTech Europe 2021 geopend en een nieuwe website gelanceerd. Ook zijn de eerste sprekers bekend onder wie Elisabeth Werner, directeur Landtransport van DG Move, en ERTMS-coördinator Matthias Ruete van de Europese Commissie. De digitale editie van RailTech Europe wordt op 30 en 31 maart en 1 april 2021 uitgezonden vanuit de ProMedia Studio’s in Rotterdam. Spoorbeheerder ProRail is gastheer van het evenement.

De website heeft een flitsend nieuw ontwerp waarin de verschillende onderdelen van de Europese spoorvakbeurs overzichtelijk terug te vinden zijn. Het netwerkplatform waarop het evenement wordt uitgezonden biedt straks de mogelijkheid om tijdens én na het evenement met andere deelnemers te netwerken.

Eerste sprekers bekend

Naast de lancering van de nieuwe website onthult de organisatie ook de eerste sprekers van het inhoudelijk programma: zo zijn Eurocommissaris Elisabeth Werner van DG Move, ERTMS-coördinator Matthias Ruete van de Europese Commissie, Kaspars Briškens van Rail Baltica, professor Diego Galar van de Technische Universiteit Lulea, Mark Topal van ÖBB, Pavel Popov van de Russische Spoorwegen en Delphine Grandsart van de European Passenger Federation reeds bevestigd.

Vanwege Covid-19 is het voor de spoorsector des te belangrijker om elkaar online te kunnen ontmoeten. Daarom staan tijdens het driedaagse online evenement net als bij de fysieke beurs en het congres, kennis vergaren en netwerken centraal.

Gevanceerd netwerkplatform

Daarvoor kunnen bezoekers gebruikmaken van een geavanceerd netwerkplatform waarbij het mogelijk is om tijdens én na het evenement nieuwe contacten op te doen of bekende contacten aan te halen. Naast deelnemen aan gezamenlijke workshops en break out-sessies biedt het platform ook de mogelijkheid om afspraken met andere spoorprofessionals in te plannen en één-op-één of met een groepje kennis in aparte ruimtes uit te wisselen.

“We hebben hiermee al uitgebreide ervaring opgedaan tijdens de European Silk Road Summit die wij vorig jaar vanuit vakblad RailFreight organiseerden en andere evenementen van ProMedia Group. De mogelijkheid om gericht te kunnen netwerken werd erg gewaardeerd door de deelnemers”, legt projectmanager Events Kim de Vos uit.

Opening RailTech Europe 2017

Gevanceerd netwerkplatform

Hoofdthema’s van RailTech Europe 2021 zijn de European Year of Rail, Digital Railway en Smart Infrastructure. Binnen deze thema’s komen belangrijke onderwerpen zoals de Green Deal, internationaal spoorvervoer, ERTMS, ATO, Artificial Intelligence, BIM en preventief spooronderhoud aan bod. Deelnemers krijgen straks de mogelijkheid om aan meer dan 150 verschillende sessies, verdeeld over drie dagen, deel te nemen.

Volgens Arie van Dijk, uitgever bij organisator ProMedia, is het juist nu belangrijk om elkaar te ontmoeten. “Overheden willen toezeggingen nakomen die ze hebben gedaan in het akkoord van Parijs en ook de Europese Green Deal gaat veel betekenen voor het spoor. Er ontstaan dus veel kansen voor de industrie, alleen zijn er niet veel mogelijkheden meer om hierover in gesprek te gaan. RailTech Europe biedt wel de kans om elkaar te ontmoeten.”

Fysieke railvakbeurs in 2022

Naast de digitale editie zal de railvakbeurs in 2022 weer fysiek worden georganiseerd zoals de bezoekers van RailTech Europe gewend zijn. Maar ProMedia wil de spoorsector in maart vanwege de opgaves waar de branche voor staat alvast de kans bieden om elkaar ‘virtueel te ontmoeten’. Drie dagen lang worden er presentaties, interviews en reportages uitgezonden vanuit de twee studio’s in Rotterdam, maar ook vanaf locaties in het spoor of bij partijen die werkzaam zijn in de sector.

Waar een reguliere RailTech  Europe zoals in 2019 circa 8.500 bezoekers trekt, rekent de organisatie voor deze digitale editie nog op een veel grotere toestroom vanuit heel Europa en daarbuiten. Tickets zijn tot 22 januari gratis beschikbaar en gelden voor het hele programma. Iedere bezoeker kan zijn eigen programma samenstellen uit het ruime aanbod aan presentaties, workshops, interviews, O&A sessies en reportages vanaf locatie.

RailTech Europe 2021 banner

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.