Het kantoor van CGI in Rotterdam

CGI gaat het datacenter van SPF Beheer ontwikkelen en beheren

SPF Beheer gaat zijn datacenter uitbesteden aan technologisch dienstverlener CGI. SPF Beheer is verantwoordelijk voor diverse pensioenen en fondsen voor de spoor- en OV-sector. De partijen ondertekenden een zesjarig contract.

CGI biedt de dienstverlening in een hybride Cloud-oplossing. Het bedrijf ontzorgt SPF Beheer op de deelgebieden infrastructuur en werkplekomgeving. Denk hierbij aan server-, storage-, en netwerkmanagement, maar ook datacenter housing en operationeel security management.

Werkplekfunctionaliteit

CGI is naast leverancier van de diverse diensten verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren en onderhoud van werkplekfunctionaliteit voor de eindgebruiker van inclusief de achterliggende infrastructuur, telefonie en printdiensten. Het gaat om een contract van vier jaar met twee keer de mogelijkheid tot een jaar verlenging.

CGI Group is opgericht in 1976 en heeft ongeveer 70.000 werknemers in kantoren en servicecentra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië. Een recent spoorproject waar het bedrijf bij betrokken was, is de Intelligent Platform Bar (IPB) op treinstation Schiphol, die instapinformatie geeft voor reizigers. CGI zorgde daarbij voor de aansturingssoftware van het digitale bord. Ook kreeg de onderneming onlands de opdracht van ProRail om het Nederlandse spoorwegnet in 3D na te bouwen.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CGI gaat het datacenter van SPF Beheer ontwikkelen en beheren | SpoorPro.nl
Het kantoor van CGI in Rotterdam

CGI gaat het datacenter van SPF Beheer ontwikkelen en beheren

SPF Beheer gaat zijn datacenter uitbesteden aan technologisch dienstverlener CGI. SPF Beheer is verantwoordelijk voor diverse pensioenen en fondsen voor de spoor- en OV-sector. De partijen ondertekenden een zesjarig contract.

CGI biedt de dienstverlening in een hybride Cloud-oplossing. Het bedrijf ontzorgt SPF Beheer op de deelgebieden infrastructuur en werkplekomgeving. Denk hierbij aan server-, storage-, en netwerkmanagement, maar ook datacenter housing en operationeel security management.

Werkplekfunctionaliteit

CGI is naast leverancier van de diverse diensten verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren en onderhoud van werkplekfunctionaliteit voor de eindgebruiker van inclusief de achterliggende infrastructuur, telefonie en printdiensten. Het gaat om een contract van vier jaar met twee keer de mogelijkheid tot een jaar verlenging.

CGI Group is opgericht in 1976 en heeft ongeveer 70.000 werknemers in kantoren en servicecentra in Amerika, Europa, Azië en Oceanië. Een recent spoorproject waar het bedrijf bij betrokken was, is de Intelligent Platform Bar (IPB) op treinstation Schiphol, die instapinformatie geeft voor reizigers. CGI zorgde daarbij voor de aansturingssoftware van het digitale bord. Ook kreeg de onderneming onlands de opdracht van ProRail om het Nederlandse spoorwegnet in 3D na te bouwen.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.