spoortunnel, Schiphol, foto: Jos van Zetten

Treinverkeer rond Schiphol weer stil vanwege rook

Het treinverkeer rond Schiphol is maandagmiddag rond 13.00 stil komen liggen vanwege rook in de spoortunnel. Omstreeks 14.30 uur is het treinverkeer weer hervat. De oorzaak van de rook is nog onbekend. Het treinverkeer rond Schiphol wordt regelmatig stilgelegd vanwege rookmeldingen.

De NS is in samenwerking met Schiphol een proef gestart waarbij reizigers als ze vijf euro betalen gegarandeert hun vlucht halen. Vakantiegangers of zakenreizigers die zich aanmelden voor deze service, worden tijdens hun reis gevolgd en begeleid tot hun aankomst bij de juiste incheckbalie op Schiphol.

Storingen

“Mochten zich onderweg storingen voordoen dan zorgen wij er voor dat je je vlucht alsnog haalt, of in het uiterste geval de kosten van een omboeking of zelfs de kosten van het ticket vergoed krijgt door NS. Met deze proef willen we onderzoeken of de  Schiphol Garantie Service een bestaande NS-service kan worden om reizigers te ontzorgen en meer comfort te bieden in het geval zij op (zaken)reis gaan met trein en vliegtuig,” aldus commercieel directeur Hans Peters van NS.

Maatschappij Voor Beter OV gaf eerder in een reactie aan dat de reiziger ‘wordt uitgekleed’ met de nieuwe regeling. “Het extra in rekening brengen van geld voor iets dat gewoon deel zou moeten uitmaken van de kernactiviteit van een bedrijf (het volgens de dienstregeling vervoeren van de reiziger naar diens bestemming) staat haaks op de suggestie dat de reiziger op 1, 2 en 3 staat.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.