Lelylijn

Staatssecretaris Heijnen verzekert Kamer dat Lelylijn wel degelijk prioriteit is

De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen met in elk geval stations in Emmeloord, Heerenveen en Drachten met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. 2020, Haalbaarheidsonderzoek Ministerie IenW

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen heeft deze week na uitspraken van ProRail-ceo John Voppen de Kamer verzekerd dat de Lelylijn, als onderdeel van het coalitieakkoord, een prioriteit is voor het kabinet.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

2 reacties op “Staatssecretaris Heijnen verzekert Kamer dat Lelylijn wel degelijk prioriteit is”

Pat Rick|19.09.22|09:42

ProRail heeft zijn eigen prioriteiten, vooral achterstallig onderhoud (wat urgent is, zoals Havenlijn, Waalhaven, Maaslijn) en financieren projecten die duurder worden (zoals station Almere). Als de minister ook nog de Lelylijn wil, moet er geld bij, bedoelt Voppen. Eigenlijk is ProRail niet veel veranderd sinds Eringa.

kees boer|25.09.22|13:28

DE Lelylijn heeft van mij ook de hoogste prioriteit; voorheen de Zuiderzeelijn,heb ik destijds zwart op wit dat met de aanleg voor 2010 zou zijn begonnen , daarom zou ik zeggen probeer op korte termijn een tracevaststelling zo veel mogelijk langs de A 6 en A 7 dus langs de bestaande doorsnijdingen en Lemmer zeer zeker ook opnemen.
Voorts hebben diverse gemeenten en provincies toegezegd extra woningen te bouwen als de genoemde lijn er komt om ook de volle Randstad te ontlasten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staatssecretaris Heijnen verzekert Kamer dat Lelylijn wel degelijk prioriteit is | SpoorPro.nl
Lelylijn

Staatssecretaris Heijnen verzekert Kamer dat Lelylijn wel degelijk prioriteit is

De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen met in elk geval stations in Emmeloord, Heerenveen en Drachten met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. 2020, Haalbaarheidsonderzoek Ministerie IenW

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen heeft deze week na uitspraken van ProRail-ceo John Voppen de Kamer verzekerd dat de Lelylijn, als onderdeel van het coalitieakkoord, een prioriteit is voor het kabinet.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

2 reacties op “Staatssecretaris Heijnen verzekert Kamer dat Lelylijn wel degelijk prioriteit is”

Pat Rick|19.09.22|09:42

ProRail heeft zijn eigen prioriteiten, vooral achterstallig onderhoud (wat urgent is, zoals Havenlijn, Waalhaven, Maaslijn) en financieren projecten die duurder worden (zoals station Almere). Als de minister ook nog de Lelylijn wil, moet er geld bij, bedoelt Voppen. Eigenlijk is ProRail niet veel veranderd sinds Eringa.

kees boer|25.09.22|13:28

DE Lelylijn heeft van mij ook de hoogste prioriteit; voorheen de Zuiderzeelijn,heb ik destijds zwart op wit dat met de aanleg voor 2010 zou zijn begonnen , daarom zou ik zeggen probeer op korte termijn een tracevaststelling zo veel mogelijk langs de A 6 en A 7 dus langs de bestaande doorsnijdingen en Lemmer zeer zeker ook opnemen.
Voorts hebben diverse gemeenten en provincies toegezegd extra woningen te bouwen als de genoemde lijn er komt om ook de volle Randstad te ontlasten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.