vossloh, spoormaterialen in tunnel

Vossloh ziet omzet en verkoop flink oplopen in eerste negen maanden

Vossloh heeft over de periode tot en met september een bedrijfsresultaat behaald van 698,4 miljoen euro, een toename van 13,1 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Met name de tak verantwoordelijk voor spoorstaaf-bevestigingen draaide goed.

Bij die divisie vielen de opbrengsten uit de verkoop in de eerste negen maanden 66,4 procent hoger uit. Ook in lopende kwartaal heeft Vossloh hoge verwachtingen van de bedrijfstak. De Duitse leverancier van railinfrastructuur rekent op een groot aantal orders vanuit China voor spoorstaaf-bevestigingen voor nieuwe hogesnelheidslijnen.

Vossloh sleepte tot en met september voor 667,3 miljoen euro aan orders binnen. De orderportefeuille is er een van 554,9 miljoen euro. De winst vóór aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen liep op tot 100,8 miljoen euro.

Winstgevendheid onder druk

De winst stond onder druk vanwege de hogere materiaalkosten waar Vossloh mee te maken heeft, maar dat woog uiteindelijk niet op tegen de prestaties van het bedrijf in China. Voor het hele jaar verwacht Vossloh dat het aantal orders en het bedrijfsresultaat vergelijkbaar zal zijn met vorig jaar.

“We zijn extreem tevreden met onze prestaties van de afgelopen negen maanden. We hebben onze opbrengsten uit de verkoop flink opgeschroefd en onze winstgevendheid verbeterd”, zegt Vossloh-topman Olivier Schuster in een reactie. De gestegen materiaalprijzen zullen de komende maanden de winstgevendheid weliswaar raken, maar volgens de directeur zijn de vooruitzichten voor de middellange termijn ‘uitstekend’.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.